Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Ισχυρή πτώση στις μετοχές στο τρίτο τρίμηνο – Οι στόχοι για τις αγορές μετοχών, ομολόγων και εμπορευμάτων

Ralph Hamers, CEO UBS

Ralph Hamers, CEO UBS

Η αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχει θολώσει σημαντικά τις οικονομικές προοπτικές, επισημαίνει η ελβετική τράπεζα UBS και η ομάδα Global Economics & Strategy.

H τράπεζα εξηγεί ότι οι συνθήκες τραπεζικού δανεισμού είναι πιθανό να περιοριστούν περαιτέρω, ωστόσο, ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη θα μπορούσε να αντισταθμιστεί, εν μέρει, εάν οι κεντρικές τράπεζες μειώσουν τους προβλεπόμενους κύκλους αυξήσεων.

«Το μυστήριο είναι ότι τα οικονομικά στοιχεία, πριν ξεσπάσει η μεταβλητότητα, είχαν επιταχυνθεί έντονα τους μήνες Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου και φαίνεται να οδηγούσαν σε ετήσιο ρυθμό περίπου 2,8% το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, ο πυρήνας του πληθωρισμού ήταν αργός έως συγκρατημένος και οι αγορές εργασίας παραμένουν σφιχτές, δημιουργώντας κινδύνους αξιοπιστίας εάν οι κεντρικές τράπεζες αλλάξουν πολύ σύντομα την αποπληθωριστική τους στάση», αναφέρει η τράπεζα.

Η ίδια, εκτιμά ότι ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί σε +2,8%, αλλά ΗΠΑ και Ευρώπη θα σημειώσουν ανάπτυξη μόλις +0,8%, με τις πιθανότητες ύφεσης να είναι υπαρκτές και να βαίνουν αυξανόμενες.

Αναφορικά με τις διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, η ελβετική τράπεζα UBS:

Διαβάστε επίσης:

Capital Economics: Γιατί ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 οδεύει προς τις 3.500 μονάδες

Deutsche Bank: Δεν βλέπουμε καμία πραγματική τραπεζική κρίση στην Ευρώπη, όπως εκείνη του 2008