Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τυφώνας πτώσης στη Wall Street με απώλειες 10% για τον Dow Jones – Τι χάνουν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών

Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών

Ο τυφώνας της καταστροφικής πτώσης σαρώνει και τη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά πάνω από το 10% λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα, ο δείκτης των δεικτών για τις παγκόσμιες αγορές είχε φτάσει να έχει απώλειες και πάνω από το 11%. Όλα αυτά εν μέσω ενός παγκοσμιοποιημένου sell off που έχει οδηγήσει σε δραματική πτώση όλα τα χρηματιστήρια του πλανήτη. Με τους πανικόβλητους επενδυτές να ξεπουλάνε άρον άρον προεξοφλώντας ότι η εξάπλωση του φονικού κορονοϊού πέρα από μια παγκόσμια υγειονομική κρίση σηματοδοτεί και την επερχόμενη παγκόσμια ύφεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισάωρο της λειτουργίας της Wall Street, η μετοχή της Boeing έχανε 18,3%, στο -15,6% ήταν η American Express, στο -14,8% η JP Morgan, στο -14,1% η General Electric, ενώ οι απώλειες για την Apple και τη Microsoft ήταν κοντά στο 10%.

Την ίδια ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX  βρισκόταν στο -8% με τη μετοχή της BMW να υποχωρεί 12%, ενώ για τις μετοχές της VW και της Allianz, η πτώση ξεπερνούσε το 13%.

Σφοδρές πιέσεις δέχονταν και τα άλλα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού με τους βασικούς τους δείκτες να υποχωρούν κατά 7% και 8,5% αντίστοιχα.