Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό άνοιγμα στη Wall Street, επανήλθαν οι ελπίδες για συμφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων

Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας, καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κινούνται στον απόηχο της ασθένειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα νοσηλεύεται έχοντας χτυπηθεί από τον κορονοϊό, ενδέχεται να επιστρέψει μέσα στην ημέρα στον Λευκό Οίκο, από το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, καθώς οι αναφορές για την υγεία του κάνουν λόγο για βελτίωση. Ωστόσο, έχει προκληθεί σύγχυση, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει αγωγή με το αντιιικό φάρμακο remdesivir, το οποίο είναι γνωστό πως χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις εμφάνισης πιο σοβαρών συμπτωμάτων.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να προηγείται με τουλάχιστον 10 ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο που έχει καταγραφεί τον τελευταίο μήνα.

Οι επενδυτές, ωστόσο, συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή της στην αδιέξοδη, προς το παρόν, διαπραγμάτευση για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε την Παρασκευή πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις. Μάλιστα, κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις καθώς θα υπάρξουν σύντομα πρόσθετα κονδύλια που θα κατευθυνθούν προς τον συγκεκριμένο κλάδο.

Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones βρισκόταν στις 27.885,97 μονάδες με άνοδο 0,73%, ο  S&P 500 στις 3.378,18 μονάδες με κέρδη 0,89% και ο  τεχνολογικός  Nasdaq στις 11.225,51 μονάδες, με άνοδο 1,36%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη αυτή την ώρα σημείωναν οι μετοχές των Dow Inc. (3,01%) και Caterpillar (2,08%) ενώ οι μόνες που κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, έστω και οριακά, ήταν εκείνες των Coca-Cola (-0,07%) και Chevron (-0,1%).

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση