Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαρύδι η Disney για τον Dow Jones, ανοδικά έκλεισε ο Nasdaq

Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να προσπαθεί να αναλύσει τα δεδομένα για την χαμηλότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη στην Κίνα στο γ΄τρίμηνο, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και του sell off στην αγορά ομολόγων.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.258,61 μονάδες, με πτώση -0.10%, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.486,46 με άνοδο 0,34% και ο Nasdaq στις 15.021,81 μονάδες, με άνοδο  0,84%.

Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου έφτασε στο κινείται στο  1.59%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως το 1,61%.

H αγορά είδε με ενδιαφέρον  τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα, η οποία σημείωσε αύξησηυ 4,9% στο γ΄τρίμηνο, επιβραδύνοντας από το 7,9% το  δευτέρου τριμήνου.  Παράλληλα, στα νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,3%  Σεπτέμβριο,  την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Η αγορά αναμένει επίσης μια νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στην εβδομάδα, μεταξύ άλλων από τη Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines και Procter & Gamble την Τρίτη, καθώς και των  Tesla, Verizon και IBM τις επόμενες ημέρες.

Από τις μετοχές το Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  Goldman Sachs, μετά και τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε την Παρασκευή, κλείνοντας στο +1,88%. Ακολούθησαν οι μετοχές των Home Depot (1,31%) και Apple (1,18%).

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε η μετοχή της Disney (-3,01%), μετα και την υποβάθμισή της από την Barclays η οποία προέβλεψε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών του Disney+, ενώ στο -2,27% έκλεισε η Amgen.