Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι δείκτες, μετά το lockdown στα σχολεία της Νέας Υόρκης

Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών

Στα χαμηλά της ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, μετά και την απόφαση του δημάρχου της Νέας Υόρκης να κλείσει από την Πέμπτη τα σχολεία, καθώς η θετικότητα στην περιοχή έφτασε στο 3%.

Αν και η ελπίδα των επενδυτών για έξοδο από την κρίση της πανδημίας αναπτερώθηκε μετά και τις τελικές ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά ποσοστό άνω του 95%, η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία, λίγο πριν την εορταστική περίοδο, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, καθώς τα κρούσματα στις ΗΠΑ συνεχώς αυξάνονται και οι πολιτείες προχωρούν σταδιακά στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, με την απόφαση της Νέας Υόρκης για τα σχολεία να χτυπά «καμπανάκι».

Την ίδια ώρα, η πολιτική απραξία γύρω από το πακέτο στήριξης της αμερικανικής πολιτείας παραμένει, με την τελική σύνθεση της Γερουσίας να αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια στις 5 Ιανουαρίου, την ώρα που η Νάνσι Πελόζι επανήλθε στην ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Παράλληλα, ο Ντόνανλντ Τραμπ δεν εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει την προεκλογική του δέσμευση για ένα νομοσχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στην προσπάθεια του να ανατρέψει δικαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο έβγαλε νικητή τον Τζό Μπάιντεν. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο επικεφαλής της FED επιμένει πως το Κογκρέσο θα πρέπει να στηρίξει άμεσα την οικονομία καθώς η δύσκολη περίοδος θα συνεχιστεί για αρκετά ακόμα.

Πάντως, στα θετικά νέα της ημέρες, πέρα από τις ανακοινώσεις της Pfizer, ήρθαν και από το μέτωπο της Boeing, η οποία έλαβε την άδεια των αρχών στις ΗΠΑ για τις πτήσεις των αεροπλάνων της σειράς 737 ΜΑΧ, μετά από 20 μήνες. Κάτι που έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στις μετοχές  των αεροπορικών Delta Air Lines (+0,82%) και United Airlines (+1,11%), αλλά δεν ήταν ικανή να διατηρήσει σε θετικό έδαφος την μετοχή της ίδιας της Boeing, η οποία παρά το ότι ξεκίνησε με την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, επηρεάστηκε από το γενικότερο κλίμα και έκλεισε τελικά στο -3,21%, σημειώνοντας μάλιστα τη χειρότερη επίδοση.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 29.438,42 μονάδες με απώλειες -1,16%. Ο  S&P 500 στις 3.567,79 μονάδες με πτώση -1,16% ενώ ο  Nasdaq στις 11.801,60 μονάδες με απώλειες -0,82%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 3 κατάφεραν να παραμείνουν σε θετικό έδαφος, (Dow 1,51%, Caterpillar  0,48% και Salesforce.com 0,39%) ενώ τη χειρότερη επίδοση η Chevron (-3,17%) και η Boeing (-3,21%).