Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση μετά τα ρεκόρ της Τρίτης – Βουτιά 10% για Twitter και Robinhood

Πτωτικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ρεκόρ που σημειώθηκαν την Τρίτη.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 35.490,69 μονάδες με πτώση -0,74%, ενώ ο S&P 500 στις 4.551,68 μονάδες με απώλειες -0,51%. Αμετάβλητος έκλεισε ο Nasdaq στις 15.235,84 μονάδες.

Τα βλέμματα της αγοράς παραμένουν στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι στο επίκεντρο.  Μέχρι στιγμής, αποτελέσματα τριμήνου έχει ανακοινώσει το 30% των εταιρειών του S&P 500, με το 82% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και το 80% τις προσδοκίες για τα έσοδα.

Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο να διευρύνεται κατά  9,2% στα 96,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 4,7% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο ενώ τα αποθέματα λιανικής μειώθηκαν κατά 0,2%, κυρίως λόγω της υποχώρησης των αποθεμάτων στα αυτοκίνητα, ως αποτέλσμα της έλλειψης ημιαγωγών. Εξαιρουμένων των αποθεμάτων αυτοκινήτων, τα αποτελέσματα λιανικής σημείωσαν άνοδο κατά 0,6%.

Οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο. Οι παραγγελίες στα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,8% μετά από άνοδο 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Η αγορά αναμένει αύριο τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το αμερικανικο ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου, με τους αναλυτές να αναμένουν ανάπυξη  2,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο μετοχών, μεταξύ των 30 του Dow Jones μόλις 6 έκλεισαν με άνοδο. Τη μεγαλύτερη εξ αυτών σημείωσαν οι Microsoft (4,21%), McDonald’s (2,67%) και Coca-Cola (1,93%), βρίσκοντας στήριξη στα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Visa (-6,92%), καθώς η εταιρεία εξέδωσε μια προοπτική εσόδων που ορισμένοι αναλυτές θεώρησαν συντηρητική, την ώρα που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τη σχέση της Visa με εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Η Dow έκλεισε στο -4,62% και η Walgreens Boots Alliance -2,46%.

Εκτός Dow Jones στο -5,42% έκλεισε η General Motors παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ενώ βουτιά 10,44% σημείωσε η Robinhood καθώς τα έσοδα τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν πολύ πιο κάτω από τις  προσδοκίες, κυρίως λόγω της αδυναμίας στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Βουτιά 10,78% και για τις μετοχές του Twitter, λόγω ανησυχιών για το guidance των δαπανών, παρά τα ισχυρά κέρδη τριμήνου.