Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πάνω από τις 27.000 μονάδες ο Dow Jones με πρωταγωνίστρια την Pfizer

Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να μοιράζουν την προσοχή τους μεταξύ των νέων διαφαινόμενων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας και στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνουν οι εταιρείες, με σειρά να παίρνουν οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η εντολή των ΗΠΑ προς το Πεκίνο για το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον, προκειμένου να προστατευθεί η αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η απόφαση έφερε την αντίδραση της Κίνας, η οποία απείλησε με αντίποινα σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιμείνει σε αυτή.

Από την άλλη, στήριξη στην αγορά έδωσε η είδηση πως οι  ΗΠΑ προχώρησαν σε συμφωνία με την Pfizer και την BioNTech για την παραγωγή 100 εκατ. εμβολίων κατά του κορονοϊού – σε περίπτωση που το υποψήφιο εμβόλιό τους λάβει την τελική έγκριση των Αρχών – έναντι 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της Pfizer πρωταγωνίστησε με άνοδο 5,10% βοηθώντας τον Dow Jones να κλείσει πάνω από τις 27.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 27.005,73 μονάδες, με άνοδο 0,62%. Από τις 30 μετοχές μόλις 7 έκλεισαν με πτώση, με τη μεγαλύτερη να σημειώνουν οι μετοχές των Goldman Sachs (-2,85%), Exxon Mobil (-2,35%) και JPMorgan (-0,73%).

Ο S&P 500 έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,57% στις 3.275,85 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με κέρδη 0,24% στις 10.706,13 μονάδες.