Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με ισχυρά κέρδη το άνοιγμα των δεικτών, με ελπίδες για το νέο πακέτο τόνωσης

Wall Street

Με ισχυρά κέρδη άνοιξε για τους βασικούς δείκτες της Wall Street η Τετάρτη, με τους επενδυτές, μια μέρα μετά την πρώτη τηλεοπτική μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, πάντως, δεν επικεντρώνεται τόσο στο debate, το οποίο προκάλεσε μάλλον εκνευρισμό παρά καθησύχασε την αγορά, αλλά στις συζητήσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και τις ελπίδες που έχουν προκύψει για μία λύση στο αδιέξοδο, μετά και την τελευταία πρόταση των Δημοκρατικών. Την ίδια ώρα, στήριγμα στην αγορά δίνουν τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο, στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων 3 μηνών.

Πάντως ο Σεπτέμβριος, ο οποίος ολοκληρώνεται σήμερα, αναμένεται να κλείσει με απώλειες για τους βασικούς δείκτες, σε επίπεδο μήνα.

Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones ενισχυόταν στις 27.748,25 μονάδες με άνοδο 1,08%. Από τις 30 μετοχές του  την καλύτερη επίδοση κατέγραφε η Boeing (3,75%) ενώ στον αντίποδα κινούταν η μετοχή της Disney (-0,33%), καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις 28.000 εργαζομένων της από τα θεματικά της πάρκα.

Ο S&P 500 κινείται στις 3.363,09 μονάδες με άνοδο 0,83% ενώ ο  Nasdaq στις 11.188,08 μονάδες με κέρδη 0,93%.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση