Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ισχυρά ανοδικό το άνοιγμα της Δευτέρας

Wall Street

Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επιστρέφοντας από την αργία της Παρασκευής, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών.

Οι επενδυτές είδαν την Παρασκευή τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να δείχνουν εντυπωσιακή ανάκαμψη τον Μάρτιο, καθώς προστέθηκαν 916.000 νέες θέσεις εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 6%. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων επτά μηνών.

Παράλληλα, οι επενδυτές είδαν σήμερα τα στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών να ενισχύονται τον μήνα Μάρτιο, με τον δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα να αυξάνεται στις 60,4 μονάδες τον Μάρτιο από 59,8 μονάδες τον Φεβρουάριο.  Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στις 60 μονάδες. Ο σύνθετος δείκτης PMI για μεταποίηση και υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στις 59,7 μονάδες τον Μάρτιο από 59,5 τον Φεβρουάριο.

Οι αναλυτές και οι επενδυτές των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης αναμένουν πως οι επόμενοι μήνες θα κινηθούν ακόμα πιο θετικά, καθώς πέρα από το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων που ψήφισε ήδη το Κογκρέσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει ένα ακόμα σχέδιο ύψους 2 τρισ. δολαρίων που θα αφορά τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής. Κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση σε κλάδους όπως τα υλικά, οι κατασκευές, οι μεταφορές και η ενέργεια.

Ωστόσο, η ταχύτερη ανάπτυξη προβληματίζει την αγορά ως προς την επίπτωσή της στον πληθωρισμό. Μια ταχύτερη άνοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει νωρίτερα στην αλλαγή στάση της FED ως προς τη νομισματική πολιτική των μηδενικών επιτοκίων.

Κάπως έτσι, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones ενισχύεται στις 33.498,83 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,04%, ο S&P 500 στις 4.067,62 μονάδες, με άνοδο 1,19% ενώ ο Nasdaq στις 13.642,25 μονάδες, με άνοδο 1,20%.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones η μόνη που κινείται σε αρνητικό έδαφος είναι αυτή της Chevron. Τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη δίνουν αυτή την ώρα οι μετοχές των Walgreens (2,92%), Walmart (2,65%) και Microsoft (2,39%).