Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Οι δηλώσεις Πάουελ έστειλαν στο 2,9% την απόδοση του 10ετούς και βύθισαν τους βασικούς δείκτες

χρηματιστές στη wall street

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Μεγάλη Πέμπτη, καθώς η νέα άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αντιστάθμισε την αισιοδοξία που προκάλεσαν οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.792,76 μονάδες με απώλειες -1,05%, ο S&P 500 στις 4.393,66 μονάδες με πτώση -1,48% ενώ ο Nasdaq στις 13.174,65 μονάδες με βουτιά -2,07%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν απότομα μέσα την ημέρα, με αυτή του 10ετούς κρατικού ομολόγου να να διαπραγματεύεται πάνω από 2,9% για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης — κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2018.

Η άνοδος συνδέεται και με τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, πως η FED θα έχει στο τραπέζι της συνάντησης του Μαΐου την πρόταση για αύξηση κατά 50 μονάδες βάσεις των βασικών της επιτοκίων. Μάλιστα τόνισε πως στις σημερινές συνθήκες ίσως είναι σκόπιμο η FED να πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Dow (2,92%), IBM (1,11%) και Verizon (1,10%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Salesforce (-4,83%), Chevron (-4,64%) και Walt Disney (-2,34%).

Εκτός Dow Jones, ξεχώρισε η άνοδος 3,23% της μετοχής της Tesla, η οποία έκλεισε στα 1.008,78 δολάρια, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέρει χάρη στις ισχυρές παραδόσεις αυτοκινήτων.

Άλμα 9.31% σημείωσε η μετοχή της United Airlines καθώς προέβλεψε κέρδη για το 2022.

Ισχυρές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Warner Bros. Discovery, μετά την είδηση πως κλείνει μετά από έναν μήνα λειτουργίας την υπηρεσία CNN+. H μετοχή έκλεισε με βουτιά 6,78%.

Διαβάστε επίσης:

Πάουελ: Στο τραπέζι της συνεδρίασης της FED τον Μάιο μια αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

Τζάνετ Γέλεν: Η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων στην Ευρώπη μπορεί να εκτινάξει τις τιμές