Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ασταμάτητος ο Dow Jones έκανε το «9 στα 9» – Βουτιά 2% ο Nasdaq λόγω Tesla και Netflix

Χρηματιστές στη Wall Street

Στις 9 συνεχόμενες συνεδριάσεις διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο Dow Jones στη Wall Street, αψηφώντας τις πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες οδήγησαν τον Nasdaq σε βαριές απώλειες της τάξης του 2%.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.224,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,47%. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2017 που ο δείκτης των 30 blue chips κατάφερε να σημειώσει 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Η σημερινή του άνοδος ήρθε κυρίως χάρη στην εξαιρετική επίδοση της  Johnson & Johnson, η οποία έκλεισε με άνοδο 6,09%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος.

Αντίθετα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν με πτώση, επηρεασμένοι από τις πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές που προκάλεσαν οι απογοητευτικές δηλώσεις των Tesla και Netflix. Ειδικότερα, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.534,84 μονάδες με απώλειες -0,68%, ενώ ο Nasdaq βούλιαξε στις 14.063,31 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -2,05%.

Η μετοχή της Netflix υποχώρησε κατά 8,41%, καθώς παρά την αύξηση των νέων συνδρομητών και την πολιτική της κατά των κοινών κωδικών χρήσης, τα έσοδά της δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 9,74%, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Η πτώση ήρθε καθώς ο Ίλον Μασκ και άλλα στελέχη της διοίκησής της δήλωσαν στους αναλυτές πως η παραγωγή οχημάτων θα επιβραδυνθεί κατά το τρίτο τρίμηνο λόγω αναγκαίων βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν στα εργοστάσιά της. Η αγορά προβληματίστηκε επίσης για την πτώση του περιθωρίου κέρδους αλλά και για τις προοπτικές γύρω από το Cybertruck.

Πάντως, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής, το 74% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Η ισχύς των εταιρικών κερδών έχει δημιουργήσει αισιοδοξία για μια ήπια προσγείωση για την οικονομία.

Πίσω στον Dow Jones και πέρα από το άλμα της Johnson & Johnson, ιδιαίτερα ανοδική ήταν η συνεδρίαση και για την Goldman Sachs, η οποία έκλεισε στο +3,05%. Ακολούθησαν οι Boeing (2,37%),  Merck (2,37%) και IBM (2,14%) με άνοδο άνω του 2%,  με την τελευταία να ικανοποιεί τους επενδυτές με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο. Άνω του 1% άνοδο σημείωσαν επίσης οι Walmart, Travelers (η οποία επίσης κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο), Honeywell International, JPMorgan, Coca-Cola, Chevron και Walgreens Boots Alliance.

Αντίθετα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι Intel (-3,16%), Salesforce (-2,65%), Microsoft (-2,31%), Nike (-2,14%) και Apple (-1,01%).

Διαβάστε επίσης

Απώλειες για τον χρυσό: Έκλεισε στα 1.970,90 δολ. ανά ουγγιά

Ανοδικά οι Ευρωαγορές παρά τη βουτιά 2,5% του τεχνολογικού κλάδου

Blackstone: «Βυθίστηκαν» κατά σχεδόν 40% τα διανεμητέα κέρδη το β’ τρίμηνο