Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Βαριές απώλειες 1,6% για τον χρυσό καθώς ισχυροποιείται το δολάριο

Χρυσός σε ράβδους

Ισχυρή πτώση σημείωσε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, οδηγώντας την τιμή του ενεργού συμβολαίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σε χαμηλό τριών μηνών, καθώς το δολάριο συνεχίζει να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο.

Η άνοδος του δολαρίου έχει να κάνει με τον φόβο των αγορών για μια ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της FED, λόγω του επίμονα ισχυρού πληθωρισμού. Ο ICE U.S. Dollar Index ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,9%, σχεδόν σε υψηλό 20ετίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,6%, κλείνοντας στα 1.824,60 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για τη χειρότερη ημερήσια επίδοση από τις 2 Μαΐου, αλλά και το χειρότερο κλείσιμο από τις 7 Φεβρουαρίου.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Ιουλίου υποχώρησε κατά 3,7% στα 20,773 δολάρια ανά ουγγιά, ο χαλκός Ιουλίου υποχώρησε κατά 2,6% στα 4,1005 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου έκλεισε με βουτιά 5,9% στα 931,40 δολάρια η ουγγιά και τέλος το  παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε πτώση 7,3%, στα 1.908,50 δολάρια ανά ουγγιά.