Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Rebalancing στους δείκτες FTSE: Η Ελλάκτωρ στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση στη συνεδρίαση της 24ης Δεκεμβρίου

Αναδιάρθρωση στους δείκτες FTSE ανακοινώθηκε χτες. Από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η εισαγωγή της μετοχής της Ελλάκτωρ στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης και η διαγραφή της EΥΔΑΠ από αυτόν, λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας.

Η μετοχή του Σαράντη ανεβαίνει σε στάθμιση στο 49% από 40% που βρίσκεται τώρα.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση προστίθενται τα Πλαστικά Θράκης, η ΑΣΚΟ, η Space Hellas και ο ΚΕΚΡΟΨ και αφαιρούνται αντίστοιχα το ΥΓΕΙΑ (χαμηλό free float λόγω Δημόσιας Πρότασης), ο ΟΛΘ (χαμηλή εμπορευσιμότητα), η ΕΥΑΘ (χαμηλή εμπορευσιμότητα) και ο Ελλάκτωρ καθώς μεταφέρεται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή της Intralot αυξάνεται σε στάθμιση στο 80% από το 72% όπου βρίσκεται, η στάθμιση της Τεχνικής Ολυμπιακής μειώνεται στο 36% από 41% και η στάθμιση στην Πετρόπουλος αυξάνεται στο 49% από 42% τώρα.

Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ στα τέλη της συνεδρίασης της 21ης Δεκεμβρίου, αρχές της συνεδρίασης της 24ης Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η 21η Δεκεμβρίου συμπίπτει με την τριμηνιαία λήξη των συμβολαίων και options στις μετοχές καθώς και με τη λήξη στους δείκτες FTSE στα συμβόλαια και options.