Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Απώλειες 6,8% για τον μήνα Μάιο για το WTI – Άλμα για το φυσικό αέριο

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Ανοδικά έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Πετρελαίου, ολοκληρώνοντας μια θετική εβδομάδα. Ωστόσο, σε επίπεδο μήνα ο Ιούλιος έκλεισε με απώλειες.

Η αγορά του πετρελαίου αναμένει με ενδιαφέρον την απόφαση του OPEC+ για την αύξηση της παραγωγής την επόμενη εβδομάδα. Με βάση διάφορες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο OPEC+ φέρεται να είναι διαθέσιμος να διατηρήσει σταθερούς τους στόχους για την αύξηση της παραγωγής.

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 2,3% στα 98,62 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, το WTI έκλεισε με άνοδο 3,1% ενώ σε επίπεδο μήνα ο Ιούλιος έκλεισε με απώλειες 6,8%.

Αντίστοιχα, το Brent Σεπτεμβρίου, που έληξε σήμερα, έκλεισε με άνοδο 2,7% στα 110,01 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.  Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 6,6%  ενώ σε επίπεδο μήνα με πτώση 4,2%. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 2,1% στα 103,97 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 3,4881 δολάρια το γαλόνι, ενώ σε επίπεδο μήνα έκλεισε με απώλειες 4,4%. Το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την Παρασκευή στα  3,6247 δολάρια το γαλόνι με απώλειες 1,7%, ενώ σε επίπεδο μήνα έκλεισε με πτώση 7%.

Τέλος, το φυσικό αέριο Σεπτεμβρίου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 8,229 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Σε επίπεδο μήνα έκλεισε με άνοδο σχεδόν 52%.