Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street – Στάση αναμονής ενόψει FED και αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

Χρηματιστές στη Wall Street πανηγυρίζουν

Με μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το άνοιγμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 31.990,04 μονάδες με άνοδο 0,28%, ενώ ο  S&P 500 στις 3.966,84 μονάδες, με κέρδη 0,13%. Αντίθετα, ο  τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 11.782,67 μονάδες με πτώση -0,43%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Chevron (3,04%), εκμεταλλευόμενη την νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά και την απόφαση της Gazprom να μειώσει ξανά τις ροές προς την Ευρώπη. Ακολούθησαν οι  Travelers (2,31%) και  Caterpillar (1,76%), ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσαν οι Boeing (-0,90%),  McDonald’s  (-1,33%) και  Salesforce (-2,84%).

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσει της FED την Τετάρτη, όταν και ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της FOMC για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η αγορά αναμένει πως η FED θα προχωρήσει σε μια νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός πληθωρισμός.

Στις αρχές του μήνα, πάντως, η αγορά είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις όταν η ανακοίνωση του νέου υψηλού για τον δείκτη τιμών καταναλωτή είχε αυξήσει την ανησυχία γύρω από μια ενδεχόμενη κίνηση της FED για αύξηση της τάξης του 1%. Ωστόσο, αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας έσπευσαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές, υποστηρίζοντας πως πιθανότατα θα επαναληφθεί μια αύξηση όπως αυτή του Ιουνίου, κατά 75 μονάδες βάσης.

Πέρα από τη FED, η αγορά έχει στραμμμένη την προσοχή της αυτή την εβδομάδα σε μια σειρά από ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων και των σημαντικότερων τεχνολογικών κολοσσών. H META, η Apple, η Alphabet, η Microsoft και η Amazon είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Ειδικά για την Apple, η αγορά περιμένει με αγωνία να δει πόσο αρνητικά επηρεάστηκαν η παραγωγή και οι πωλήσεις της εταιρείας του Τιμ Κουκ από τα προβλήματα στην  εφοδιαστική αλυσίδα που προκάλεσαν τα Lockdown στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Κέρδη 2% για το αργό – Εκτοξεύτηκε το φυσικό αέριο μετά την ανακοίνωση της Gazprom

Ήπια πτώση του χρυσού με το βλέμμα στην Fed