Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Εν αναμονή των πρακτικών της FED η Wall Street – Ανοδικό άνοιγμα για τον Dow Jones

χρηματιστές στη wall street

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται, στο άνοιγμα της Τετάρτης, οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αναμένει αργότερα μέσα στην ημέρα τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής για την νομισματική πολιτική της.

Υπενθυμίζεται πως η Wall Streεt θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη, λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ την επόμενη ημέρα η συνεδρίαση θα είναι μειωμένης διάρκειας.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.175,03 μονάδες με άνοδο 0,23%, ο S&P 500 στις 4.019,24 μονάδες με κέρδη  0,39% ενώ ο Nasdaq στις 11.263,25  μονάδες με άνοδο 0,80%.

Τα πρακτικά της FED αναμένεται να φέρουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή επιβράδυνση της αύξησης των επιτοκίων ακόμα και από την επόμενη συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται πως στην επίσημη ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση στις αρχές του μήνα, η FED είχε αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της FED στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, είχε εξηγήσει πως οι αυξήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετό διάστημα ακόμα.

Το ενδιαφέρον στα πρακτικά επικεντρώνεται κυρίως στις τυχόν απόψεις των αξιωματούχων της FOMC τόσο για το πιθανό ύψος της επόμενης αύξησης του Δεκεμβρίου όσο και για το τελικό εύρος των βασικών επιτοκίων, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της σύσφιξης.

Από εκεί και πέρα, οι δηλώσεις αξιωματούχων συνεχίστηκαν την Τρίτη, με τηνπρόεδρος της Federal Reserve του Κάνσας Σίτι, Έσθερ Τζορτζ, να δηλώνει πως οι σημαντικές αποταμιεύσεις των νοικοκυριών ενδεχομένως να εντείνουν την ανάγκη διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Nordstrom ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 6%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν απρόσμενα στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου, στις 240.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Άλμα σημείωσαν τον Οκτώβριο και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Άλμα για τις αρχικές αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο