Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα – Ήπια κέρδη μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Χρυσός σε ράβδους

Με νέα ήπια άνοδο έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα του, βρίσκοντας στήριξη από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο χρυσός spot ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 2.395,15 δολάρια η ουγγιά, μακριά ωστόσο από τα υψηλά ημέρας (2.417,59 δολάρια η ουγγιά).  Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,2%.

Το συμβόλαιο  χρυσού παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 2.413,8 δολάρια η ουγγιά.

Η αγορά βρήκε ώθηση από την αντεπίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν το πρωί της Παρασκευής, αν και η αρχική άνοδος περιορίστηκε όταν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της επίθεσης, η οποία ήταν μικρή σε μέγεθος και αποτέλεσμα, δίνοντας την δυνατότητα στο Ιράν να υποβαθμίσει το περιστατικό και να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σχέδια για αντίποινα.

Αν η κατάσταση όντως αποκλιμακωθεί, τότε ο χρυσός ενδέχεται να σταθεροποιηθεί ή να αποκλιμακωθεί βραχυπρόθεσμα, ανέφερε ο David Meger, διευθυντής στη High Ridge Futures, με το ενδιαφέρον μετά να στρέφεται στο μέτωπο των Κεντρικών Τραπεζών και ειδικότερα της FED.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Επιστροφή της ψυχραιμίας μετά την απάντηση του Ισραήλ – Μεικτά πρόσημα στους δείκτες

Eurojackpot: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα 115 εκατ. ευρώ – Οι τυχεροί αριθμοί

Βόλος: Αριστεροί φοιτητές εισέβαλαν σε εκδήλωση για την ενδοσχολική βία με ομιλητή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο