Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Έσπασε οριακά το αρνητικό σερί των 9 συνεδριάσεων – Πτώση 1,6% για την εβδομάδα

Χρυσός σε ράβδους

Τέλος στο αρνητικό σερί των 9 συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων έβαλε την Παρασκευή ο χρυσός, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη την πίεση που προκαλεί στο πολύτιμο μέταλλο η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,30 δολάρια ή περίπου 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.916,50 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Πάντως, σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,6%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,018 δολάρια για να διαμορφωθεί στα 22,733 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,0145 δολάρια στα  3,7060 δολάρια η λίβρα.

Η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 19,4  δολάρια για να διαμορφωθεί στα 915 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 39,50 ή σχεδόν 3,1% στα 1260 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση – Εβδομαδιαίες απώλειες 2% για τον Stoxx 600

Χρηματιστήριο: Παραδόθηκε στις διεθνείς πιέσεις – Εβδομαδιαίες απώλειες 3% για τις τράπεζες

Nomura: Σε κίνδυνο για νομισματική κρίση Τουρκία, Τσεχία, Σρι Λάνκα και Ρουμανία