Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στην Optima, αλλά και στις… αποδόσεις των εντόκων!

Ο Γιώργος Τανισκίδης πρόεδρος της Optima bank

Ο Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank

Πιέζεται η ρευστότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τετάρτη, για δύο λόγους, όπως υποστηρίζουν οι χρηματιστές.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την έναρξη της δημόσιας εγγραφής της Optima Bank με στόχο την άντληση 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 50 εκτ. ευρώ βάζει η οικογένεια Βαρδονογιάννη και ο έτερος μέτοχος, όπως ο Χόλτερμαν της Ελλάκτωρ. Οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλη υπερκάλυψη, πάνω από μία φορά.

Ο άλλος λόγος είναι ότι παρατηρείται στροφή των αποταμιευτών στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου. Η άνοδος των επιτοκίων δίνει μεγάλες αποδόσεις, σίγουρα μεγαλύτερες από τα επιτόκια καταθέσεων. Η προηγούμενη έκδοση, θυμίζουμε, είχε κλείσει με επιτόκιο 3,83%.

Στις 1.219 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με ανεπαίσθητη μεταβολή, αλλά ανησυχητικά χαμηλό τζίρο, αφού στο πρώτο τέταρτο οι συναλλαγές δεν είχαν ξεπεράσει καν το 1 εκατ. ευρώ.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο χρηματιστηρικόταμπλό με την Ελλάκτωρ να υποχωρεί πάνω από 2% ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,17% 2,70 τα ΕΛΠΕ 1% ΕΛΠΕ 0,70% 8,67 Βιοχάλκο, Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,61 και ΔΕΗ ΔΕΗ -1,21% 11,40  κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα.

Δεν υπάρχουν αυτή την ώρα μετοχές πρωταγωνιστές στην άνοδο, αφού τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η ΕΥΔΑΠ με… 0,87% ΕΥΔΑΠ 1,02% 5,96 ο ΟΤΕ 0,52% ΟΤΕ -0,57% 14,01 και η ΕΤΕ 0,43% ΕΤΕ 1,12% 8,16

Διαβάστε επίσης:

Οι αγορές ζητούν νέα επίπεδα ισορροπίας

Χρηματιστήριο: Γιατί – προς το παρόν – δεν τρομάζει η διόρθωση σε S&P και Dax

Moody’s: Προ των πυλών αναβάθμιση και για την Alpha Bank Romania