Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τυφλές αγορές στην Alpha

Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

Μεγάλο και έντονο το ράλι στην Alpha Bank με τη μετοχή στο +5% παρασύροντας ανοδικά, όχι μόνο τις υπόλοιπες συστημικές, αλλά και την πλειοψηφία των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Πάνω από τις 1.250 μονάδες ο γενικό δείκτης με τον τζίρο στην αγορά να ξεπερνάει τα 76 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά έχουν γίνει στην Alpha, η οποία πραγματοποιεί το investor day.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ξεπερνούν πλέον τα 20 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση έχοντας πλέον το 28% σε χρηματιστηριακή αξία του FTSE! Οι ξένοι, με αιχμή την Alpha τοποθετούνται και στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Αυτή την ώρα, η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,86% 11,75 επιστρέφει πάνω από τα 10 ευρώ και σε υψηλά 18 μηνών. Λίγο πριν από τα 10 ευρώ και η Aegean ΑΡΑΙΓ -0,08% 13,11 στην οποία έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 200 χιλιάδες κομμάτια.

Σχεδόν 2% τα κέρδη για την Ελλάκτωρ, στα 2,32 ευρώ, ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος, κινούνται σχεδόν σταθεροποιητικά.

Ο ΟΤΕ στα 14,90, ο ΟΠΑΠ μία ανάσα από τα 16 ευρώ και ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -0,72% 38,36 σε απόσταση ασφαλείας από τα ιστορικά υψηλά των 29,80 ευρώ.

Κέρδη 1,67% για την Πειραιώς, 2,03% για την Eurobank, 2,7% για την ΕΤΕ.

Το κλίμα στην αγορά έχει αλλάξει άρδην μετά τη σαρωτική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Εξαιτίας του λόγου αυτού, αν δεν υπάρξει έκπληξη από τη Fitch την Παρασκευή, θεωρείται βέβαιο το γεγονός ότι μέχρι τον Οκτώβριο, η Ελλάδα θα ανακτήσει το investment grade, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Άλλωστε, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στα επίπεδα του 3,70%, όταν η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου που, σημειωτέον, η γειτονική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της υποβάθμισης στην πιστοληπτική ικανότητά της (…), διαπραγματεύεται στο 4,15%. Θεωρούνται «επενδύσιμα» πια τα ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Η πρώτη ελληνική τράπεζα στην παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα

──────────────────

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων