Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με οριακές απώλειες κινείται ο Γενικός Δείκης του ΧΑ

Οριακή πτώση 0,33% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, κρατώντας όμως το επίπεδο των 650 μονάδων. Ελαφρώς χειρότερη η εικόνα των τραπεζών, με την ΕΤΕ και την ΠΕΙΡ να χάνουν το προβάδισμα του ανοίγματος και να παρουσιάζουν πτώση 0,76% και 0,36% αντίστοιχα. Η ΑΤΤ παραμένει θετική (+0,44%). Η ΑΛΦΑ σημειώνει πτώση 0,07%, ενώ από τον κλάδο, τις μεγαλύτερες ζημιές εξακολουθεί να παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Eurobank, με απώλειες της τάξης του 3,75%.

Στον Large Cap, η ΔΕΗ συνεχίζει να ηγείται με κέρδη 2,45%, λιγότερα δυνατά όμως από το άνοιγμά της, μετά από τη χθεσινή της αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor’s κατά μία βαθμίδα. Αλλαγή πορείας εμφανίζει ο ΣΑΡ (+1,35%), ενώ τη θετική τους εικόνα αλλά με μειωμένες ημερήσιες αποδόσεις, διατηρούν οι ΦΡΛΚ (1,49%), ΛΑΜΔΑ (0,34%) και ΟΠΑΠ (0,87%). Στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται η ΑΡΑΙΓ (-2,44%), ΟΤΕ (-2,02%) και ΓΡΙΒ (-1,61%).

Πτωτικά κατά 1,09% κινείται η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος (ΜΥΤΙΛ), η οποία γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της μελέτης του τμήματος υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρίας Ernst & Young, με περίοδο αναφοράς το έτος 2017. Βάσει των εκτιμήσεων της μελέτης, ο όμιλος MYTILINEOS φέρεται να δημιουργεί προστιθέμενη αξία ύψους 1,06 δισεκατομμυρίων στην ελληνική οικονομία, αντίστοιχη με το 0,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Πτώση 1,66% σημειώνει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος ενσωμάτωσε στα χθεσινά του αποτελέσματα προβλέψεις για φόρους και αναγνώριση ζημιών συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, από έργα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Ο όμιλος βρίσκεται εν μέσω αναδιοργάνωσης, η οποία στοχεύει στην επιστροφή στην κερδοφορία, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης αυτής, τοποθετείται ως επικεφαλής της ΑΚΤΩΡ ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Η ΑΔΜΗΕ καταγράφει κέρδη (+1,23%) ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όπου ανέφερε καθαρά κέρδη 29,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, η εταιρία εμφανίστηκε αισιόδοξη για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, αναμένοντας να διατηρηθεί η ευνοϊκή τάση του εννεάμηνου.

Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 28,6 εκατομμύρια ευρώ.