Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα 10% για τον δείκτη «φόβου»

Άλμα 10% σημειώνει ο δείκτης VIX, γνωστός στην αγορά και ως «δείκτης φόβου», ένας χρηματοοικονομικός δείκτης που καταγράφει την αναμενόμενη μεταβλητότητα της αγοράς τις επόμενες 30 ημέρες και ο υπολογισμός του βασίζεται σε ένα μεγάλο αριθμό options επί του δείκτη S&P-500.

Όταν η αγορά είναι σταθερά ανοδική, υπάρχει χαμηλό επίπεδο μεταβλητότητας στην αγορά και οι επενδυτές αγοράζουν περισσότερα call options απ’ ό,τι put options. Ενώ όταν επικρατεί πανικός στις αγορές ο δείκτης VIX αυξάνεται καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη μελλοντική μεταβλητότητα.

Αν και οι υψηλές τιμές του δείκτη δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η αγορά θα κινηθεί καθοδικά, στις τελευταίες συνεδριάσεις τις Wall Street,  η αντίστροφός σχέση μεταξύ του VIX και του S&P 500 είναι σε ισχύ.

Αυτή τη στιγμή, ο δείκτης, ο οποίος διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Παραγώγων του Σικάγου  (Chicago Board Options Exchange), καταγράφει άλμα 10%, παρότι εκτιμάται ότι η σημερινή συνεδρίαση ίσως προσφέρει κάποια ανάσα στην αγορά μετοχών, καθώς η αγορά ομολόγων παραμένει κλειστή για το εορτασμό της Ημέρας του Κολόμβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Άγνωστη» τουρκική τράπεζα βλέπει τη μετοχή της να κερδίζει 560% μέσα σε ένα μήνα (γράφημα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος εχθρός προ των πυλών για τις τράπεζες