Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στοιχηματίζει 1 εκατ. δολάρια ότι το bitcoin θα σπάσει το φράγμα των $50.000!

Στην άνοδο του bitcoin πάνω από τα 50.000 δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 στοιχηματίζει ένα hedge fund, ρισκάροντας, μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ 1 εκατ. δολάρια, δύο μόλις 24ωρα πριν από τη μεγάλη «βουτιά» που έκανε η τιμή του bitcoin, υποχωρώντας κάτω από τα 11.000 δολάρια και χάνοντας 1/3 της αξίας του μέσα σε μόλις 24 ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, πίσω από το ριψοκίνδυνο αυτό στοίχημα βρίσκεται το hedge fund BlockTower Capital.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Wall Street Journal, γνωστοποιώντας τη συναλλαγή που έλαβε χώρο στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων LedgerX, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί ακόμη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν πίσω από το στοίχημα ήταν ένα ή περισσότερα fund και να επρόκειτο για μία ή περισσότερες συναλλαγές.

Τα δικαιώματα αγοράς (call options) εκπνέουν στις 28 Δεκεμβρίου 2018 και, αν επαληθευτεί η πρόβλεψη της BlockTower Capital, το hedge fund θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει 275 bitcoins στην τιμή των 50.000 δολαρίων/νόμισμα, εφόσον το κρυπτονόμισμα έχει πιάσει αυτήν την τιμή.

Το hedge fund BlockTower ιδρύθηκε από τους Ari Paul, ο οποίος ήταν προηγουμένως στην εταιρεία trading Susquehanna, και τον Matthew Goetz, πρώην αντιπρόεδρο της Goldman Sachs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Tα μαθήματα που μας δίδαξαν οι εκπλήξεις του 2017