Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Πανικός στη Wall Street για τον κοροναϊό: Βουτιά 600 μονάδων για Dow Jones

Wall Street

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η Wall Street την Παρασκευή καθώς τα κρούσματα της επιδημία του νέου κοροναϊού ξεπέρασαν πλέον αυτά της επιδημίας του SARS, έχοντας καταγραφεί σε περισσότερες από 26 χώρες.

Η Κίνα επιβεβαίωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν πλέον τα 10.000 ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 213. Παράλληλα, κρούσματα καταγράφονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Ιταλία και η Σουηδία.

Οι εξελίξεις συνεχίζουν να προκαλούν πολλές αναταράξεις τόσο στην οικονομία, από τον ταξιδιωτικό τομέα μέχρι τη ναυτιλία και το εμπόριο. Άλλωστε, η υποχρεωτική καραντίνα που έχουν επιβάλει οι Κινεζικές αρχές αναγκάζει εργοστάσια και εμπορικά καταστήματα να παραμένουν κλειστά, αυξάνοντας τους φόβους για επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, την Παρασκευή η κυβέρνηση Τραμπ έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, εντείνοντας ακόμη περισσότερους τους φόβους των επενδυτών. .

Η ανησυχία καταγράφηκε στο ταμπλό της Wall Street, η οποία κατέγραψε τη χειρότερη ημέρα από τις 25 Αυγούστου. Ο  Dow Jones  υποχώρησε κατά  603 μονάδες (-2,09%) στις 28.256,03 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε σημειώσει απώλειες έως και 700 μονάδες. Μόλις 4 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο, με την ΙΒΜ να προσφέρει τη μεγαλύτερη στήριξη με άλμα +5,09%. Αντίθετα, πτώση άνω του 4% κατέγραψαν οι μετοχές των Exxon Mobil, Apple, Visa και Dow, ενώ άνω του 3% υποχώρησαν οι μετοχές των UnitedHealth, Chevron και Intel.

Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,80% και έκλεισε στις 3.224,50 μονάδες, ενώ ο πτώση 1,6% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 9.150,94 μονάδες, με την μετοχή της Amazon να προσφέρει μικρή στήριξη.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones υποχώρησε κατά -2,53%, ο S&P 500 κατά -2,12%, ενώ ο Nasdaq κατά -1,76%.

Σε επίπεδο μήνα, ο Ιανουάριος κινήθηκε αρνητικά για τον Dow Jones σημειώνοντας πτώση -0,99% αλλά και για τον S&P 500 που υποχώρησε κατά -0,16%. Αντίθετα, σε επίπεδο μήνα ο Nasdaq  σημείωσε άνοδο 1,99%.