Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στα «κόκκινα» οδήγησαν οι τράπεζες το ΧΑ

τράπεζες

Ήπια μεταβλητότητα σημειώνει και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να ψάχνει να βρει τα πατήματά της μετά την τελευταία διόρθωση, εν αναμονή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,32% στις 812 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Σε «χαλαρούς» λοιπόν ρυθμούς κινείται σήμερα η αγορά, με τη διορθωτική τάση να κυριαρχεί. Η προσμονή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας εκ μέρους της αγοράς εδώ και μέρες από τον οίκο Moody’s, δρα θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα αναφορικά με το χρέος δεν ήταν στο επίκεντρο των ξένων, σε αντίθεση με το ζήτημα της ανάπτυξης της οικονομίας. Οι ξένοι επενδυτές λοιπόν αξιολογούν ότι το τοπίο, σχετικά με το πώς μπορεί η ελληνική οικονομία να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, είναι θολό.

Πολλοί ξένοι επενδυτές δεν είναι αισιόδοξοι αναφορικά με το ότι η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό διότι πολλές φορές στο παρελθόν ενώ πείστηκαν για μια ενδεχόμενη ανάκαμψη εν τέλει κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Στο ταμπλό τώρα, το -2% της Motor Oil, καθώς και το -1,60% της Eurobank και το -1% της Εθνικής, είναι οι “υπαίτιοι” του αρνητικού προσήμου του γενικού δείκτη. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Alpha Bank, Πειραιώς, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και ΕΕΕ.

Στον αντίποδα, ήπια κέρδη σημειώνουν οι Σαράντης, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, ΔΕΗ, Grivalia, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Aegean και Λάμδα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ, Φουρλή και ΟΛΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικογένεια Λεμονή: Νόμιζαν ότι έγιναν Λάτσηδες επειδή πουλούσαν παπούτσια στην κ. Λάτση 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: «Σπάει τα κοντέρ» η ζήτηση για το ομόλογο της εταιρείας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Τι γίνεται στην ΔΕΗ με την σύζυγο του προέδρου ;