Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων το ΧΑ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps

Μικρή πτώση σημειώνει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να στέκεται στο ύψος της έναντι των τραπεζικών ρευστοποιήσεων που εκδηλώνονται σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,10% στις 777 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, σημείωνε μεγαλύτερη πτώση κατά 0,76%.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις προηγούμενες ώρες όπου ο τραπεζικός κλάδος είχε «βάψει» στα κόκκινα το ΧΑ, αυτή τη ώρα τα πράγματα δείχνουν να ακολουθούν μια διορθωτική πορεία.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καταγράφοντας απώλειες 4% και έχοντας διακινήσει σχεδόν 22 εκατ. τεμάχια. Η Eurobank και η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν απώλειες 3% έκαστη, ενώ η Alpha Bank είναι στο -1,38%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ, Aegean, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 4%, η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο +3,5%, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο και ΟΛΠ, Ανώτερα του 1% είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, Folli Follie, Jumbo και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Σαράντης, Motor Oil, Grivalia και Λάμδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Prem Watsa: Η νέα γενιά επιχειρηματιών θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citi: Οδεύουμε προς το τέλος μιας ανοδικής πορείας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Μεγάλου: Τι αποκαλύπτουν οι θεσμικοί επενδυτές για την Agenda 2020 της Πειραιώς