Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ρεκόρ στη Wall Street – Στο +2,3% τα εβδομαδιαία κέρδη του Nasdaq

χρηματιστές στη wall street

Με νέα ιστορικά ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στης Wall Street. Μια εβδομάδα ορόσημο, καθώς σήμανε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εμπορικών συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας την Τετάρτη, και την έναρξη της δεύτερης φάσης των συνομιλιών.

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, εν μέσω νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από τα στοιχεία για τις κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ που σημείωσαν άνοδο 16,9%, σε υψηλό 13 ετών. Παράλληλα, τα στοιχεία από την Κίνα έδιεξαν πως η ανάπτυξη το 2019 έκλεισε στο +6,1%, στον χαμηλότερο των τελευταίων τριών δεκαετιών, κάτι το οποίο ωστόσο ήταν αναμενόμενο από τους αναλυτές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,17% στις 29.348,10 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που τον απαρτίζουν, 18 έκλεισαν με άνοδο και 12 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Visa στο +1,87%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Boeing  στο -2,36%.

Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,39% στις 3.329,62 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq στις  9.388,94 μονάδες με άνοδο 0,34%.

Σε εβδομαδιαία βάση ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε 1,8%,  ο S&P 500 κατά 2%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη  2,3% , στην έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.