Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τι κρύβει η άνοδος της Viohalco

Άνοδο 4,03% σημειώνει η μετοχή της Viohalco (ΒΙΟ 3,725€), ύστερα από έντονη φημολογία ότι ο όμιλος ενδέχεται να αποτελέσει στρατηγικό επενδυτή στη Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το mononews.gr, η αδιέξοδη κατάσταση της Χαλυβουργικής οδεύει προς λύση, με τη Γενική Συνέλευση που έχει δρομολογηθεί για τις 4 Ιουλίου να επιφυλάσσει το ενδεχόμενο σημαντικών ανακοινώσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την εταιρεία.

Η Χαλυβουργική βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και πολλοί εκτιμούν ότι ο όμιλος Στασινόπουλου αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση υποψηφίου. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι από την πλευρά της Βιοχάλκο επισημαίνεται ότι σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Η μετοχή της ΒΙΟ έχει περάσει νωρίτερα στην κορυφή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημειώνοντας την καλύτερη ενδοσυνεδριακή επίδοση και αγγίζοντας στα υψηλά της, τα 3,875€ (+7,78%), παρά τη σημερινή διορθωτική διάθεση του Χρηματιστηρίου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Cenergy (+0,27%) και ΕΛΧΑ (+2,04%).