Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Jumbo: Γιατί οι αναλυτές βλέπουν ισχυρή ανάπτυξη και υψηλά μερίσματα τα επόμενα έτη

Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

Οι αναλυτές παραμένουν εξαιρετικά αισιόδοξοι για τη μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ -1,38% 27,14 και εξαίρουν την απόφαση της διοίκησης να επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρουμανίας ενώ εκτιμούν ότι η υψηλή μερισματική απόδοση του 2023, πάνω από 6%, θα συνεχιστεί και μπορεί να προσεγγίσει και το 7%.

Η Citi και ο αναλυτής Maksim Nekrasov προτείνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Jumbo με τιμή στόχο τα 31,50 ευρώ, ενώ μαζί με την προσδοκώμενη μερισματική απόδοση του 7,6%, το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι 30%, ενώ στο «καλό» σενάριό τους, η τιμή στόχος φτάνει τα 35 ευρώ.

«Βλέπουμε το περιθώριο κέρδους του 2023 ως εντυπωσιακό, το οποίο, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη τον Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές. Η Jumbo ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις Μαρτίου φέτος ανακάμπτουν σε +17% σε ετήσια βάση και το πρώτο τρίμηνο +6% (από -3% το Φεβρουάριο του 2024). Τα περσινά οικονομικά μεγέθη ήταν ισχυρά με EBITDA/EPS 3% πάνω από το consensus. Ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση, οι φετινές τάσεις των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους είναι αισιόδοξες, η Jumbo αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος (+8% με 10% αύξηση πωλήσεων/eps) μετά τα αποτελέσματα του Απριλίου, λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη το υψηλότερο κόστος αποστολής λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Το τρέχον consensus υποδηλώνει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 5% το 2024 και δεν προβλέπουμε καθοδικές αναθεωρήσεις, εκτός αν η καθοδήγηση αναθεωρηθεί σε αύξηση χαμηλότερη του 5%, κάτι που θεωρούμε μάλλον απίθανο. Η Jumbo πρότεινε να καταβάλει 1 ευρώ μέρισμα (απόδοση περίπου 4%)», επισημαίνει ο Nekrasov.

Η Alpha Finance από τη τηλεδιάσκεψη των αναλυτών με τη διοίκηση της Jumbo αναφορικά με τις προοπτικές του ομίλου, “κράτησε” τα παρακάτω βασικά σημεία:

Για την επενδυτική τράπεζα AXIA, τα κύρια σημεία από τo conference call των αναλυτών είναι τα ακόλουθα:

Η Optima Bank σημειώνει τα ακόλουθα ως τα κυριότερα σημεία της τηλεδιάσκεψης Jumbo:

Η NBG Securities και ο Βασίλης Καρναπάτης, επισημαίνουν ότι:

Διαβάστε επίσης

Aναλυτές για Jumbo: Ισχυρές οι προοπτικές – Oι στόχοι για το 2024 θα επανεκτιμηθούν τον Μάιο

Απ. Βακάκης: Τι μπορεί να βάλει φρένο στην αποκλιμάκωση των τιμών στα Jumbo

Citi για Jumbo: Αγοράστε τη μετοχή – Τα περιθώρια κέρδους είναι εντυπωσιακά για το 2023