Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Τα επακόλουθα της συμφωνίας UBS και Credit Suisse

David Solomon, CEO Goldman Sachs

David Solomon, CEO Goldman Sachs

Η Goldman Sachs παραθέτει τα «καλά» νέα αλλά και τα «κακά» που σηματοδοτεί η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την έτερη ελβετική τράπεζα UBS.

Από τη μια πλευρά, το θέμα του συστημικού κινδύνου της Credit Suisse επιλύεται αλλά ο τρόπος διαχείρισης των ομολογων ΑΤ1 «ανοίγει άλλες πληγές».

«Η UBS ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την Credit Suisse σε μια συναλλαγή που θα περιλαμβάνει όλες τις μετοχές και θα αποτιμάται σε 3,25 δισ. δολαρίων», εξηγεί ο Lotfi Karoui της Goldman Sachs.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την υποστήριξη της ελβετικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της Ελβετικής Εποπτικής Αρχής Χρηματοοικονομικών Αγορών (FINMA) και την Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB).

Η SNB θα προσφέρει μια γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων, η οποία υποστηρίζεται από μια ομοσπονδιακή εγγύηση αθέτησης πληρωμών, ενώ η ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει επίσης εγγύηση ύψους έως και 9 δισ. ελβετικών φράγκων, με την UBS να αναλαμβάνει τα πρώτα 5 δισ. ελβετικά φράγκα πιθανής απώλειας.

Η συμφωνία παρέχει στους επενδυτές αρκετή σαφήνεια σχετικά με τα άμεσα και έμμεσα ανοίγματα στην Credit Suisse.

Για τις πιστωτικές αγορές, η ανάγνωση είναι διττή:

Διαβάστε επίσης:

UBS – Credit Suisse: Ιστορικό deal 3,25 δισ. δολαρίων με παγκόσμια στήριξη

Πτώση στις ασιατικές αγορές, αρνητικά τα futures στην Ευρώπη μετά την εξαγορά της Credit Suisse