Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs

Σε περιστολή των προβλέψεών της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησε η Goldman Sachs, περιλαμβάνοντας μεταξύ αυτών και τις ελληνικές τράπεζες.

Η Goldman Sachs προβλέπει πως η κρίση του κορονοϊού θα επιφέρει μείωση στα καθαρά κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά  120 δισ. ευρώ (-27%) το διάστημα 2020-2023, τετραπλασιάζοντας επί τα χείρω ουσιαστικά τις εκτιμήσεις της (-7% και 30 δισ. ευρώ η προηγούμενη εκτίμηση).

Για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρεί θετική τη σύσταση για την Alpha Bank ενώ μειώνει τη τιμή-στόχο για την τράπεζα στα 1,34 ευρώ από 2,07 ευρώ (μείωση 35,3%).

Για την Εθνική Τράπεζα η σύσταση είναι ουδέτερη λόγω του υψηλότερου κόστους προβλέψεων και των πιο αδύναμων εκτιμώμενων εσόδων. Μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,22 ευρώ από 2,52 ευρώ πριν (μείωση 11,9%).

Για την Τράπεζα Πειραιώς η σύσταση παραμένει ουδέτερη ενώ μειώνει τη τιμή-στόχο στα 1,31 ευρώ ευρώ από 1,68 ευρώ (μείωση 22%).

Τέλος, για την Eurobank η σύσταση παραμένει ουδέτερη ενώ η τιμή-στόχος για την τράπεζα τοποθετείται στα 0,69 ευρώ από 0,80 ευρώ πριν (μείωση 13,8%).