Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Για απάτη άνω των 5 δισ. δολαρίων κατηγορείται ο «εφευρέτης» του Bitcoin

Για απάτη άνω των 5 δισ. δολαρίων κατηγορείται ο Craig Wright, ο άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως εφευρέτης του Bitcoin.

Το 2016, ο Craig Wright ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που δημιούργησε το ψηφιακό νόμισμα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi ‎Nakamoto. Σήμερα, κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικα συμβόλαια και υπογραφές για την απόκτηση Bitcoin που είχε στην κατοχή του ο συνάδελφός του, Dave Kleiman, ο οποίος απεβίωσε το 2013, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ο αδελφός του Kleiman.

Η οικογένεια του Kleiman υποστηρίζει ότι έχει δικαιώματα σε περισσότερα από 1 εκατ. Bitcoin που είχε εξορύξει ο Kleiman και τεχνολογίες blockchain που είχε αναπτύξει ο ίδιος  ενώ βρισκόταν ακόμη στη ζωή, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια.

Το 2011, οι Wright και Kleiman ίδρυσαν την W&K Info Defense Research LLC, εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα που εστιάζει στην κυβερνοασφάλεια, ενώ είχαν στενή συνεργασία και σχετικά με το Bitcoin, αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του Kleiman.

Σημειώνεται ότι το 2016, σε ανάρτηση σε blog αλλά σε και συνεντεύξεις του, ο Wright ανέφερε ότι ήταν ο βασικός συμμετέχων σε μια ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό στο οποίο στηρίζεται το Bitcoin, με το ψευδώνυμο Satoshi ‎Nakamoto. Στη συνέχεια και έπειτα από την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παρουσιάσει περαιτέρω στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

Craig Wright

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Bitcoin φέρνει νέα δεδομένα και στα διαζύγια! Τι να προσέξετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εξόρυξη του Bitcoin καταναλώνει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση η Ελλάδα σε ένα χρόνο