Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ιδρυτή της FTX για απόσυρση 10 κατηγοριών

Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX

Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX

Στην απόρριψη του αιτήματος του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ για την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής της FTX, προχώρησε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης, Λιούις Κάπλαν, απέρριψε τα αιτήματα των δικηγόρων του Μπάνκμαν-Φριντ για απόσυρση των 10 εκ των 13 κατηγοριών που απήγγειλαν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ στον ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι του Μπάνκμαν-Φριντ ζητούσαν και την απόσυρση των κατηγοριών για παραβίαση της νομοθεσίας όσον αφορά τη χρηματοδότηση κομμάτων και συνωμοσία με στόχο τη διάπραξη τραπεζικής απάτης.

Ο δικαστής Κάπλαν απέρριψε επίσης τα επιχειρήματα ότι η έκδοση του 31χρονου από τις Μπαχάμες τον Δεκέμβριο ήταν παράνομη.

Πάντως, νωρίτερα τον Ιούνιο η αμερικανική δικαιοσύνη συμφώνησε να αποσύρει τις κατηγορίες που ασκήθηκαν αφότου ο Μπάνκμαν-Φριντ συναίνεσε για πρώτη φορά να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να δικαστεί.

Διαβάστε επίσης

Bitcoin: Μετά τη BlackRock και η Fidelity θέλει να δημιουργήσει ETF στο κρυπτονόμισμα