Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Bitcoin: Συνεχίζονται τα «πάνω-κάτω» για το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου

bitcoin

Συνεχίζει τα «σκαμπανεβάσματα» το bitcoin, την ώρα που αυξάνεται η αυστηρότητα των ρυθμιστικών αρχών στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες εγείρουν ερωτήματα για τη βιωσιμότητά τους.

H χθεσινή μεταβλητότητα συνέβη καθώς η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) είπε ότι πολλά κρυπτονομίσματα πρέπει να ρυθμιστούν όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Επιπλέον, την Παρασκευή ο αρμόδιος Οργανισμός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας έδωσε εντολή σε έξι από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της χώρας να βελτιώσουν τα μέτρα τους προκειμένου να αποφεύγεται το ξέπλυμα χρήματος. Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν τα σχέδιά τους μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Η νέα πίεση στην Ιαπωνία, μία από τις πιο φιλικές αγορές για τα κρύπτονομίσματα, δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η αγορά σε ρυθμιστικές κινήσεις, την ώρα που απουσιάζουν οι πιο θετικές ειδήσεις.

Πώς κινήθηκαν τα κρυπτονομίσματα

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το bitcoin, πήρε την ανηφόρα χθες, φτάνοντας στις 6.181 δολάρια, στη Νέα Υόρκη, αφότου νωρίτερα υποχωρούσε περισσότερο από 5%, στο πιο χαμηλό σημείο του έτους. Η καθοδική κίνηση το έφερε 68% χαμηλότερα από το ρεκόρ των 20.000 δολαρίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για χειραγώγηση της τιμής του Bitcoin

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Επίθεση» πασίγνωστου short seller στο Bitcoin

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BIS: Το Bitcoin μπορεί να ρίξει το Διαδίκτυο