Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ο Μυτιληναίος δίνει ρεύμα στο ταμπλό, η μέρα των small caps

Χρηματιστήριο: Πτωτικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, όσο κορυφώνονται οι ανησυχίες για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, εντείνοντας τον φόβο για τον πληθωρισμό, την αύξηση των επιτοκίων και την παρεμπόδιση της ανάπτυξης.

Στην Αθήνα, ο τόνος θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Τα θεαματικά καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Μυτιληναίος, με αύξηση των καθαρών κερδών στα 77 εκατ. ευρώ και τον τζίρο κοντά στο 1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη κινητήρια δύναμη για τον «καυτό» κλάδο της ενέργειας. Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να δώσει σήμα στα υπόλοιπα μη τραπεζικά blue chips και βεβαίως στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Προς το παρόν, η αγορά κινείται συγκρατημένα έως νωχελικά για μία ακόμα μέρα, στα επίπεδα των 867 μονάδων και με απώλειες 0,37%, ενώ οι συναλλαγές δεν έχουν αγγίξει καν τα 3 εκατ. ευρώ. Η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,16% 38,06 πάντως, ενισχύεται οριακά κατά 1,4%. Ωστόσο απώλειες 1,7% για την ΔΕΗ και κάτω από 1% για ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,77% 18,37. Από την άλλη, η Ελλάκτωρ που τρέχει την αύξηση κεφαλαίου ενισχύεται στο 1,31 ευρώ και με άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί με την Alpha στο 1,04 ευρώ, την Εθνική, στα 2,22 ευρώ την Eurobank στα 0,78 και την Πειραιώς, στο 1,34 ευρώ με απώλειες πάνω από 1%.

Η μέρα, πάντως, είναι διαφορετική για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Στο 1,10 ανακάμπτει η Άβαξ ΑΒΑΞ -0,67% 1,49, πάνω από 2% η ΕΛΓΕΚΑ μετά την αύξηση κεφαλαίου, πάνω από 1% Epsilon Net και Entersoft ΕΝΤΕΡ 0% 7,85 στα 12 και 3,84 ευρώ αντίστοιχα, επίπεδα που συνιστούν νέα υψηλά, στα 14,16 ευρώ ενισχύεται η Quest, στα 7,97 ευρώ τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ -2,20% 4,00, πάνω από 3,45% τα κέρδη για την Centric, πάνω από 2% για τον Λούλη.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Ελπίδα στα αποτελέσματα για να αλλάξει η βελόνα στο ταμπλό – Γιατί η αγορά περιμένει τον Μυτιληναίο

Wall Street: Σε νέα υψηλά οι βασικοί δείκτες αναμένοντας τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών οι αποδόσεις των ομολόγων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση