Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street, εν αναμονή των δηλώσεων Τραμπ για την Κίνα

Wall Street

Πτωτικά κινούνται στο ξεκίνημα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών για τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, που πυροδότησε η απόφαση του Πεκίνου να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την «εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα, την ώρα που η Κίνα προειδοποιεί με αντίποινα τις ΗΠΑ, αν επιχειρήσουν να παρέμβουν στα «εσωτερικά της ζητήματα».

Την ίδια ώρα, απογοήτευση προκάλεσαν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, το οποίο επεκτάθηκε κατά 7,2% στα 69,7 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν πως το έλλειμμα θα συρρικνωθεί από τα 65 δισ. δολάρια τον Μάρτιο στα 63 δισ. δολάρια.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί στις 25.242,85  μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,62%, ο S&P 500 κινείται στις 3.015,79 μονάδες με πτώση -0,46% ενώ σε αρνητικό έδαφος πέρασε και ο  Nasdaq που υποχωρεί στις 9.348,64 μονάδες με απώλειες -0,22%.