Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Άλμπερτ Μπουρλά: Πούλησε μετοχές 5,6 εκ. δολαρίων την ημέρα που η Pfizer ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμβολίου της

Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

Albert Bourla, CEO Pfizer

Μετοχές της Pfizer συνολικής αξίας 5,6 εκ. δολαρίων πούλησε τη Δευτέρα – ημέρα ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων της μεγάλης κλινικής έρευνας για το υποψήφιο εμβόλιο της κατά της Covid-19 – ο Έλληνας CEO του αμερικανικού κολοσσού, Άλμπερτ Μπουρλά.

Την ίδια ημέρα η μετοχή σημείωσε άλμα 15%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως το εμβόλιο που ετοιμάζει με την γερμανική BioNTech έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της κλινικής έρευνας τρίτης φάσης.

Ο Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές με μέση τιμή τα 41,94 δολάρια ανά μετοχή, εξασφαλίζοντας το ποσό των 5,6 εκ. δολαρίων. Η πώληση ήταν μέρος σχεδίου που εγκρίθηκε τον Αύγουστο και είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του κανονισμού 10b5-1 της SEC περί εμπιστευτικών πληροφοριών.

Το πακέτο μετοχών που πούλησε αφορά το 61,8% των μετοχών της Pfizer που κατείχε άμεσα ή έμμεσα ο Μπουρλά. Πλέον κατέχει 81.812  μετοχές, άμεσα και έμμεσα.

Η Pfizer επιβεβαίωσε τη συναλλαγή, τονίζοντας πως ο Μπουρλά έχει  μια μεγαλύτερη συμμετοχή στην εταιρεία μέσω «εξειδικευμένων και μη ειδικών προγραμμάτων αποταμίευσης» της εταιρείας, κάτι που πιθανώς αναφέρεται σε stock options.