Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα 2,6% για το αργό

Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς μια τεράστια καταιγίδα στον Κόλπο του Μεξικού έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής κατά σχεδόν 50%, γεγονός που βοήθησε να ανακάμψει από τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας.

Το αμερικανικό Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι το 49,45% της παραγωγής πετρελαίου από τον Κόλπο και το 55,35% της παραγωγής φυσικού αερίου έχει κλείσει λόγω της καταιγίδας.

Έτσι, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,01 δολ. ή 2,6% και σκαρφάλωσε στα 39,57 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο του αργού είχε σημειώσει χθες ισχυρές απώλειες κατά 3,2%.

Το Brent Δεκεμβρίου, κατρακύλησε χθες στα 1,31 δολ. ή 3,1% στα 40,46 δολ. το βαρέλι, ενώ σήμερα ενισχύθηκε κατά 74 cents ή 1,8% και έκλεισε στα 41,20 δολ. το βαρέλι.

Η τροπική καταιγίδα «Ζέτα« κινείται στο νότιο τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, έχοντας προηγουμένως πλήξει την χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό ως τυφώνας κατηγορίας 1. Η καταιγίδα αναμένεται να ενισχυθεί και πάλι σε τυφώνα, απειλώντας την ακτή του Κόλπου την Τετάρτη, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.