Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα 24,7% για την τιμή του πετρελαίου στα 25 δολάρια – Επέστρεψε στα κέρδη και ο χρυσός

γεωτρήσεις πετρελαίου

γεωτρήσεις πετρελαίου

Με εντυπωσιακό άλμα 25% έκλεισε την Πέμπτη η τιμή του συμβολαίου για το Αμερικανικό αργό, στον απόηχο των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για επικοινωνία του με τον πρίγκιπα-διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρίγκιπας διάδοχος του αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Πληροφορίες ωστόσο που επισήμως η Ρωσία αρνήθηκε πως ισχύουν.

Από την πλευρά της πάντως  η Σαουδική Αραβία έσπευσε να δηλώσει πως είναι πρόθυμη να εξετάσει μεγάλες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου εκ μέρους της, αρκεί οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες να συμμετάσχουν κι εκείνες στην προσπάθεια αυτή.

Η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με άνοδο 24,7%, στα 25,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Ιουνίου σκαρφάλωσε στα 29,94 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο  21%.

Στα κέρδη επέστρεψε και ο χρυσός, μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις, βρίσκοντας στήριξη από την ανακοίνωση για την αύξηση ρεκόρ των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, κατά 6,6 εκατομμύρια.  Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 2,9%, κλείνοντας στα 1.637,70 δολάρια ανά ουγγιά.