Leaders

ΕΥΤΥΧΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Επιχειρηματίας

To αν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έγιναν προορισμός ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο πιστώνεται σε συντριπτικό βαθμό στον Ευτύχη Βασιλάκη και στην Aegean Airlines. Τα τελευταία στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις του εννεαμήνου του 2019 δείχνουν ότι: Η επιβατική κίνηση της Αεροπορίας Αιγαίου αυξήθηκε κατά 7% και ανήλθε σε 11,6 εκατ. επιβάτες.

Αν η πρόβλεψη για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα 30 εκατ. τουρίστες, σχεδόν οι μισοί επισκέπτες στη χώρα μας μετακινήθηκαν μέσω της Aegean.

Τόσο ως διοικητικού και μετοχικού ηγέτη στην Aegean, όσο και στην επίσης εισηγμένη Autohellas, οι κινήσεις του Ευτύχη Βασιλάκη δημιουργούν ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς ο Έλληνας επιχειρηματίας διαθέτει σημαντική επιρροή στη «βαριά βιομηχανία» του ελληνικού τουρισμού. Αναπτύσσοντας παράλληλα και άλλες, προσωπικές δραστηριότητες στον ευρύτερο τομέα του επιχειρείν.

Στο αναπτυξιακό υπόβαθρο της αεροπορικής εταιρείας συγκαταλέγεται και η περσινή έκδοση του 7ετούς εταιρικού ομολόγου των 200 εκατ. ευρώ. Ενταγμένο στους ευρύτερους στόχους που έχουν τεθεί φέτος από τη διοίκηση του Ευτύχη Βασιλάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Aegean Airlines συμπλέουν μετοχικά μαζί του οι αδελφοί Λασκαρίδη, όπως επίσης και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Μέλος του ΔΣ είναι επίσης και ο ισχυρός άνδρας της Coca Cola, Αναστάσης Δαυίδ.

Καθοριστικό στοιχείο για την επόμενη μέρα της Aegean είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, με παράλληλη διεύρυνση της εξωστρέφειάς της. Για τους σκοπούς αυτούς, η ΑΕGEAN, που το 2019 ανακηρύχτηκε για 10η χρονιά καλύτερη περιφερειακή εταιρεία στην Ευρώπη και 4η καλύτερη παγκοσμίως στα SkyTrax Awards, επενδύει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της.

Με σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, που φτάνει τις 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019, η AEGEAN θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Εκ των πραγμάτων, μόνο οφέλη για την οικονομία φαίνεται ότι προκύπτουν από τα επενδυτικά πλάνα του Ευτύχη Βασιλάκη, που ήδη τρέχουν. Διευρύνεται η δραστηριότητα και επέκταση της παρουσίας της Aegean στη Θεσσαλονίκη και δημιουργείται βάση από την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μετρά πλέον 8 βάσεις. Η Κέρκυρα, με τη σειρά της, συνδέεται απευθείας με το Παρίσι. Και η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ή η Αθήνα με το Μπιλμπάο στην Πορτογαλία και το Μπέρμινγχαμ.

Όλα τούτα μόνο προσθετικά μπορούν να λειτουργήσουν για την ούτως ή άλλως αυξημένη επιδραστικότητα του Ευτύχη Βασιλάκη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα