Leaders

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΣΗΣ

CEO Ελλάκτωρ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ), είναι ενεργό μέλος του κατασκευαστικού κλάδου από το 1976. Αναμφισβήτητα η κίνησή του το 2018 να πάρει τον έλεγχο του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού επιχειρείν.

Με το CHANGE4ELLAKTOR προσελήφθησαν ειδικοί σύμβουλοι, αλλά και κυρίως εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του ποσοστού των αδερφών Αναστάση και Δημήτρη Καλλιτσάντση, γεγονός που βοήθησε στην επικράτησή τους, με την ανάκληση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ και την αντικατάστασή του με νέο. Προηγουμένως η εταιρεία είχε βρεθεί όμηρος ενός διοικητικού αδιεξόδου που την οδηγούσε σε διαρκή απώλεια αξίας.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο όμιλος αλλάζει, έχοντας στο τιμόνι του τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση. Ορόσημο της νέας εποχής για τον όμιλο υπήρξε, όπως καταδείχθηκε με τον πλέον παραστατικό τρόπο, η έκδοση του ευρωομολόγου, ύψους 600 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο High Yield Green Bond στην Ευρώπη για το 2019 και συνάμα για τη μεγαλύτερη έκδοση ελληνικού ομολόγου υψηλής απόδοσης που έχει γίνει μετά την ελληνική κρίση.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκδοση καλύφθηκε κατά 75% από ξένα χαρτοφυλάκια ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» προς τη νέα διοίκηση του ομίλου της Ελλάκτωρ που, εκ των πραγμάτων, αποτελεί τον σημαίνοντα πόλο στον ευρύτερο τομέα των κατασκευών και των παραχωρήσεων στη χώρα.

Οι προκλήσεις, βεβαίως, παραμένουν μεγάλες. Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης ηγείται άλλωστε του μεγαλύτερου ομίλου υποδομών στην Ελλάδα, εκ των κορυφαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διεθνή παρουσία (σε 30 χώρες) και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων που εστιάζει στους τομείς της κατασκευής, των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντος, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης ακινήτων.

Με περίπου 7.500 εργαζομένους και άμεσους συνεργάτες στην Ελλάδα και 5.500 στο εξωτερικό, ο εν λόγω όμιλος καταγράφει κύκλο εργασιών 1,85 δισ. ευρώ (2018). Συστατικά στοιχεία όλα τούτα της αυξημένης επιδραστικότητας στο εγχώριο επιχειρείν.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα