Titans

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ

Εφοπλίστρια

Έτος αναδιάρθρωσης του ομίλου της Navios Maritime Holdings θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2019. Η ισχυρή πλοιοκτήτρια Αγγελική Φράγκου απέδειξε για μία ακόμη φορά την ικανότητά της να ελίσσεται με ιδιαίτερη ευκολία στον ανδροκρατούμενο κόσμο της ναυτιλίας, παραμένοντας στην κορυφή. Μάλιστα, κατέκτησε την 20ή θέση στη λίστα της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το 2019 προχώρησε σε κινήσεις ανανέωσης του στόλου της, με νέες αγορές σε συμφέρουσες τιμές αλλά και πωλήσεις των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της, πετυχαίνοντας να μειώσει τον μέσο όσο ηλικίας τους κατά 20%. Παράλληλα, ενίσχυσε τους στόλους των Navios Maritime Partners και Navios Maritime Acquisition με 16 πλοία, προχωρώντας στην εκκαθάριση της Navios Europe, εταιρείας ειδικού σκοπού που είχε ιδρύσει το 2013 προκειμένου να εντάξει σε αυτήν τα πλοία που εξαγόρασε η Navios από την HSH Nordbank AG.

Επιπλέον, η Αγγελική Φράγκου έκλεισε συμφωνίες αναχρηματοδότησης προηγούμενων δανείων των ναυτιλιακών του ομίλου της και συγκεκριμένα της Navios Maritime Containers, της Navios Partners και της Navios Maritime Acquisition, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό συναλλαγών sale and leaseback, τραπεζικού δανεισμού και μετρητών.

Έχοντας υλοποιήσει μεθοδικά μία σειρά από στοχευμένες ενέργειες, η έμπειρη εφοπλίστρια βρίσκεται σε ετοιμότητα για το επόμενο βήμα, αφουγκράζεται την αγορά και προετοιμάζει με προσοχή τις επόμενες κινήσεις που θα οδηγήσουν τον όμιλο Navios ακόμη υψηλότερα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα