Pioneers

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΛΑΝΤΗ

Καθηγήτρια Βιοστατιστικής

Το όνομά της φιγουράρει στη φετινή λίστα με τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες σε διεθνές επίπεδο (International List of HighlyCitedResearchers). Θέση που κατέκτησε κυρίως λόγω της δημοσιευμένης επιστημονικής δραστηριότητάς της. Μιας δραστηριότητας, η οποία την έχει οδηγήσει στην κορυφή των επιστημονικών μελετών, που έχουν αξιοποιηθεί παγκοσμίως.

Η Γεωργία Σαλαντή, που κατακτά μία θέση στη συγκεκριμένη λίστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι επικεφαλής μίας ερευνητικής ομάδας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Tμήμα Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στην Ελβετία.

Ξεκίνησε την επιστημονική πορεία της ως λέκτορας στο εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ το βιογραφικό της διανθίζεται από σπουδές στα Μαθηματικά, την Επιδημιολογία και την Κοινωνιολογία.

Έχει λάβει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας επιχορήγηση ύψους 600.000 ευρώ, στο πλαίσιο του StartingGrant, μέσω της οποίας ηγείται μίας επιστημονικής ομάδας, που αναπτύσσει στατιστικά μοντέλα και συνθέτει τύπους σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για κάποια ασθένεια.

Οι επιστημονικές της μετρήσεις ιεραρχούν, τελικά, τα φάρμακα βάσει της αποτελεσματικότητας και των παρενεργειών τους, δίνοντας πολύ σημαντικές πληροφορίες για την χρήση τους στους ασθενείς.

Μάλιστα, η τελευταία επιστημονική έρευνα της Γεωργίας Σαλαντή σχετίστηκε με τα φάρμακα που χορηγούνται σε άτομα με ψυχωσικές ασθένειες, όπως η σχιζοφρένεια. Η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε στην εξέταση 400 επιστημονικών διατριβών, αλλά και τις ιατρικές περιπτώσεις περισσότερων από 50.000 ασθενών, ενώ τα αποτελέσματά της αναβάθμισαν σημαντικά τη θεραπεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν τέτοιες ασθένειες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα