Icons

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τενίστας

Είναι το παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις.  Ο επίσης τενίστας Φάμπιο Φονίνι, στο Laver Cup της Γενεύης, τον αποκάλεσε «Ιησού Χριστό» του αθλήματος. Ο Στέφανος Τιτσιπάς είναι αναμφίβολα ο βασικός λόγος που η αντισφαίριση έχει μπει τόσο δυναμικά στη ζωή κάθε Έλληνα. Όλοι οι Έλληνες πλέον, εντός και εκτός συνόρων, τον παρακολουθούν και στηρίζουν κάθε του προσπάθεια.

Ο Στέφανος πέτυχε σπουδαία πράγματα μέσα στη σεζόν. Έλαβε μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, νίκησε κορυφαίους αντιπάλους και πλέον βρίσκεται δίκαια στο «Νο 6» της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2019, συμμετείχε και στα τέσσερα Grand Slams (Australian Open, US Open, Wimbledon,  Roland Garros) και έγινε ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, αγωνίστηκε σε 27 τουρνουά ATP, έχοντας 54 νίκες και 25 ήττες. Έφτασε στα ημιτελικά στο Australian Open, στο Rome Masters, στο Shanghai Masters, στην Ουάσιγκτον και στη Βασιλεία και έπαιξε σε έξι τελικούς, στους τρεις εκ των οποίων κατέκτησε τον τίτλο. Με τον σπουδαιότερο όλων να έρχεται στο Λονδίνο (ΑΤΡ Finals). Και είναι μόλις 21 χρονών.

Στη βρετανική πρωτεύουσα πέτυχε σπουδαίες νίκες για να φτάσει στον τελικό. Μεταξύ άλλων, ξεπέρασε το εμπόδιο του «κακού του δαίμονα» Ντανίλ Μεντβέντεφ, όπως και αυτό του σπουδαίου Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ. Στον τελικό, σε ένα συναρπαστικό και καθηλωτικό παιχνίδι, επικράτησε του Αυστριακού αθλητή Ντόμινικ Τιμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας πλέον μεγιστοποιήσει την επιρροή του, αποδεικνύεται πρωταθλητής και σε φιλανθρωπικό επίπεδο. Είναι πρεσβευτής της ένωσης «Μαζί για το παιδί» και φιλοξενείται συχνά σε χώρους, όπου παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ίνδαλμά τους και να συζητήσουν μαζί του. Στις 5 Μαρτίου 2019, συμμετείχε στο «Tennis with the stars» μαζί με κορυφαίους τενίστες σε μια εκδήλωση που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό στις ΗΠΑ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα