Icons

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Μπασκετμπολίστας

Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο. Το μεγαλείο του αποδεδειγμένο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής της εποχής μας και ήδη συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου μπάσκετ. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά, καθώς απέδειξε πως το πείσμα και η θέληση είναι αρκετά για να κατακτήσει κανείς την επιτυχία. Και να αποτελεί σήμερα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

Ο Γιάννης μεγάλωσε στα Σεπόλια και έζησε φτωχικά παιδικά χρόνια. Το 2012 του δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αμερική και να αγωνιστεί στο NBA για λογαριασμό των Millwuake Bucks. Και o θρύλος γύρω από το όνομά του άρχισε να χτίζεται.

Τα επιτεύγματά του από τότε πολλά. Η κορυφαία χρονιά όμως στη καριέρα του ήταν αυτή που μας πέρασε. Αρχικά, αγωνίστηκε ως αρχηγός στην Team Giannis, τη μία από τις δύο ομάδες που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο μεγαλύτερο event του NBA, το ALL STAR GAME 2019, καθώς αναδείχθηκε πρώτος στη σχετική ψηφοφορία. Στο τέλος της κανονικής περιόδου βρέθηκε στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας με τους Bucks, τους οποίους έφτασε στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Τον Ιούνιο ήρθε για αυτόν η απόλυτη καταξίωση. Ο «Greek Freak» αναδείχθηκε σε NBA MVP 2019 και έγινε ο πρώτος Έλληνας και μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος που κατακτά τον τίτλο, πίσω μόνο από τον σπουδαίο Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Γιάννης όμως δεν ξεχνάει την Ελλάδα και δείχνει έμπρακτα την αγάπη του με κάθε τρόπο. Ένας εξ’ αυτών, η χρηματοδότηση για την ανέγερση κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Μπλε Λιμανάκι της Ραφήνας, ως δωρεά στους πυρόπληκτους της ευρύτερης περιοχής.

Συχνά συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συνήθως μαζί με τα αδέρφια του, τα έσοδα των οποίων πηγαίνουν σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα