Icons

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Τενίστρια

Την αποκαλούν πεισματάρα «Σπαρτιάτισσα» του παγκοσμίου τένις. Η Μαρία Σάκκαρη είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αθλήτριες στην Ελλάδα, καθώς με τις σπουδαίες εμφανίσεις της και την ξέφρενη πορεία που πραγματοποίησε φέτος, κατάφερε να βάλει το γυναικείο τένις στη ζωή των Ελλήνων, προσελκύοντας πολλά παιδιά, κυρίως κορίτσια, να ασχοληθούν με το άθλημα.

Η Μαρία πραγματοποίησε ονειρική σεζόν το 2019. Συμμετείχε και στα τέσσερα Grand Slams (Australian Open, US Open, Wimbledon και Roland Garros), φτάνοντας στα 3 πρώτα μέχρι και τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Mέσα στη σεζόν κατάφερε να νικήσει πέντε φορές αθλήτριες της πρώτης δεκάδας και μάλιστα σε σημαντικά τουρνουά, αποδεικνύοντας πως έχει τα φόντα να φτάσει ψηλά.

Στις 29 Απριλίου, στον τελικό του Marocco Open, η Σάκκαρη, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Γιοχάνα Κόντα, «Νο 7» τότε στην παγκόσμια κατάταξη, πετυχαίνει μια ιστορική για εκείνη νίκη, η οποία της χαρίζει και τον πρώτο της τίτλο. Τότε ήταν μόλις στο «Nο 51».

Η πορεία της, συνεχώς ανοδική. Οι συμμετοχές της στα μεγάλα τουρνουά και οι σπουδαίες εμφανίσεις της, την ανέβαζαν όλο και πιο ψηλά στο ταμπλό. Έφτασε στον ημιτελικό του τουρνουά της κατηγορίας Premier 5 στη Ρώμη και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο WTA Elite Trophy. Μέσα στο 2019 έπαιξε σε τρεις ημιτελικούς και σ’ έναν τελικό! Συνολικά έδωσε 53 παιχνίδια έχοντας 31 νίκες και 22 ήττες, σκαρφαλώνοντας έτσι μέχρι και το Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία όμως αποδεικνύει ότι «σερβίρει» καλά και εκτός γηπέδου. Έγινε η πρώτη Πρέσβειρα του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Δεσμός» με σκοπό να προσφέρει σε όσους το έχουν ανάγκη και να εμπνεύσει τη νέα γενιά όπως ενέπνευσε και εκείνη το όραμα του σωματείου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα