Icons

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

Δημοσιογράφος, συγγραφέας

Με τεράστια εμπειρία στη δημοσιογραφία και έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στην συγγραφή βιβλίων και τηλεοπτικών σεναρίων, η Έλενα Ακρίτα εξελίχθηκε και σε ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα στα socialmedia. Με παρεμβάσεις καίριες και ευθύβολες, που «χτυπούν» ακριβώς στην καρδιά του προβλήματος.

Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί της, με τα άρθρα της και τις δημοσιεύσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Έλενα Ακρίτα διατυπώνει γνώμη ελεύθερα, χωρίς να υβρίζει ή προσβάλλει, αξία ανεκτίμητη στους σημερινούς καιρούς των τρολ.

Πάντα με τη δική της ματιά, παρεμβαίνει σε καίρια θέματα που μπορεί κατά περίπτωση να μην αφορούν τους πολλούς, αλλά τελικά μας αφορούν σε επίπεδο κεκτημένων και ελευθεριών: ζητήματα κοινωνικά που εκτείνονται από τις διεκδικήσεις της LGBT κοινότητας, μέχρι ζητήματα θρησκευτικής έκφρασης, κοινωνικού ή άλλου ρατσισμού, μέχρι και τις δηλώσεις Βορίδη που μας είπε «γλυκά» ότι το ξύλο είναι «στοιχείο αναγκαστικότητας». Ή μέχρι την ιστορία της δήθεν ερευνήτριας της NASA, Ελένης Αντωνιάδου («Μπάρμπι, από πού κουμπώνει τα σκάφανδρο;»).

Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα, η Έλενα Ακρίτα θα μπορούσε να είναι και ακτιβίστρια.

Κι ενώ το τελευταίο διάστημα δημοσιογράφοι πάνε κι έρχονται σε διάφορα καλοπληρωμένα πόστα, εντός και εκτός Ελλάδας, η Έλενα Ακρίτα αρνήθηκε φέτος πρόταση να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, λέγοντας ότι«δεν μπορώ -και δεν θέλω- να συνδυάσω τη δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση. Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα αυτά τα δυο είναι ασυμβίβαστα».

Παρεμβατική, κοινωνικά δραστήρια και δημιουργική, η Έλενα Ακρίτα είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις δημοσιογράφων που με την πένα της εξακολουθούν να προσδίδουν αίγλη στο συχνά βαλλόμενο αυτό επάγγελμα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα