• Top Stories

    Περιστέρα Μπαζιάνα: Το μπορντό φόρεμα, τα ξαναφορεμένα πέδιλα και η έλλειψη αξεσουάρ


    Το στυλ της Περιστέρας Μπαζιάνα, της συζύγου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει συζητηθεί όσο καμιάς άλλης Ελληνίδας. Δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς, αφού οι επιλογές που έχει κάνει η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας είναι σχετικά αμφιλεγόμενες. Είναι γεγονός ότι η σχέση της με τη μόδα δεν είναι και η καλύτερη, σαφώς όμως έχει βελτιωθεί σημαντικά από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Η κ. Μπαζιάνα ντύνεται απλά, λιτά κι απέριττα καθώς, όπως έχει και η ίδια υποστηρίξει, οι ενδυματολογικές της επιλογές πρέπει να συμφωνούν με τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής της.

    Η εμφάνιση της Μπέτυ Μπαζιάνα στην Κίνα

    Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί και η πιο πρόσφατη εμφάνιση της Ελληνίδας Πρώτης Κυρίας στο Πεκίνο, η οποία συνιστά απόδειξη ότι για άλλη μια φορά δε συμβουλεύτηκε κάποιον ειδικό. Όπως είναι γνωστό, αυτές τις ημέρες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μαζί του ταξιδεύει η μισή κυβέρνηση. Δε θα μπορούσε βέβαια να μην τον συνοδεύει και η γυναίκα της ζωής του, Μπέτυ.

    peristera-baziana12

    Στις πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Πρώτη Κυρία επέλεξε ένα στράπλες μπορντό μίντι φόρεμα με δαντελένιες λεπτομέρειες στο ντεκολτέ και το τελείωμα και το συνδύασε με ψηλοτάκουνα μαύρα πέδιλα, τα οποία έχει ξαναβάλει στο δείπνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν και το ζεύγος Μητσοτάκη. Εδώ οι γνώμες διχάστηκαν καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που υποστήριξαν ότι η επιλογή της δεν εναρμονιζόταν με την περίπτωση γιατί ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δεν κολάκευε τη σιλουέτα της. Το “κόψιμο” τόνιζε με άσχημο τρόπο τα χέρια της και ήταν ιδιαίτερα εφαρμοστό στην περιοχή της κοιλιάς, προσθέτοντάς της αρκετά παραπανίσια κιλά. Με μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου, οι ειδικοί διέκριναν στην αρχή του φορέματος ένα κομμάτι διάφανου υφάσματος, με πολύ έντονες ραφές – κάτι που δε συνηθίζεται – που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει το φόρεμα. Αυτή η λεπτομέρεια συναντάται συχνά σε νυφικά και φορέματα παλαιότερων δεκαετιών.

    mpazianna4

    Ούτε και το χτένισμά της που ήταν ένας πρόχειρος κότσος και δεν αναδείκνυε το πρόσωπό της. Η επιλογή του κραγιόν ήταν και αυτή λανθασμένη, καθώς το χρώμα ήταν χειμωνιάτικο και επιπλέον δεν είναι της μόδας να συνδυάζει μια γυναίκα το βάψιμό της με το κάθε ρούχο που επιλέγει. Η συνολική της εικόνα παρέπεμπε σε γυναίκα της δεκαετίας του ’80 θα έλεγε κανείς.

    Αρνητικά σχόλια, σύμφωνα με ειδικούς της μόδας, απέσπασε και το κάπως αθλητικού τύπου βραχιόλι της που, αφενός δεν ταίριαζε με το γενικότερο στυλ του ντυσίματος και αφετέρου φαινόταν σαν να τη στένευε. Πάντως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι κατά πολύ καλύτερο εάν είχε επιλέξει περισσότερα και καλύτερης ποιότητας κοσμήματα που θα ταίριαζαν με τη συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή. Εξίσου αρνητική εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι δεν κρατούσε κάποια τσάντα ή clutch. Γενικά, στις επίσημες εμφανίσεις θεωρείται άσχημο και μαρτυράει έλλειψη γούστου η απουσία κάποιας τσάντας γιατί, σύμφωνα με τους image makers, δεν επιτρέπεται να κρέμονται τα χέρια άχαρα.

    peristera-baziana13

    Αν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι θετικά από αυτή την εμφάνιση – με δυσκολία βέβαια – είναι η επιλογή του χρώματος στο μανικιούρ και το πεντικιούρ της. Η Πρώτη Κυρία επέλεξε ένα παλ ροζ χρώμα που ναι μεν, δεν ταίριαζε απόλυτα με το χρώμα του φορέματος αλλά τουλάχιστον έδειχνε πιο επιμελή την εικόνα των άκρων της.

    peristera-baziana11

    Οι παλαιότερες εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας

    Η Περιστέρα – ή Μπέτυ όπως την προσφωνίζει ο Αλέξης Τσίπρας – Μπαζιάνα είναι κυριολεκτικά η γυναίκα της διπλανής πόρτας, χαμηλών τόνων, που κάνει οικονομικές επιλογές και ρούχα πολυτελών οίκων μόδας δεν έχουν θέση στη ντουλάπα της. Άλλωστε, ως μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας στα φοιτητικά της χρόνια, δε θα μπορούσε να υιοθετήσει διαφορετικό στυλ από αυτό που συνεπάγεται η εναλλακτική φιλοσοφία της, η οποία κρίνει επισκέψεις σε οίκους μόδας και εμπορικά κέντρα τουλάχιστον απαγορευτικές, αν θέλει να ξεφύγει από την κατακραυγή των ομοϊδεατών της.

    Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της ήταν και η βραδιά των ελληνικών εκλογών κατά την οποία αναδείχτηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε, η κ. Μπαζιάνα, είχε επιλέξει να καταφτάσει στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και ένα μαύρο ημίπαλτο με σχέδια λουλουδιών από την Ισπανική εταιρεία Desigual.

    peristera-baziana

    Εκείνη η βραδιά αποτελούσε και την πρώτη της εμφάνιση στα φώτα της δημοσιότητας, καθώς πήγε να συγχαρεί το σύζυγό της για τη νίκη του. Αχτένιστη μεν αλλά το καθήκον της το έκανε. Πριν από αυτή την εμφάνιση, είχαν ακολουθήσει λιγότερο επίσημες εμφανίσεις της στο πλευρό του κ. Τσίπρα, από επισκέψεις τους σε θεατρικές παραγωγές, όπου οι επιλογές της είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

    peristera-baziana2

    peristera-baziana3

    peristera

    Όταν λέμε ποικιλοτρόπως εννοούμε φυσικά ότι οι απανταχού στυλίστες είχαν περάσει δύσκολες ώρες κοιτώντας τις παραπάνω φωτογραφίες και προσπαθώντας να εξάγουν κάποιο συμπέρασμα σχετικά με το τι οδήγησε την κ. Μπαζιάνα να εμφανιστεί έτσι δημοσίως.

    Μάλιστα, τότε, μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, η παγκόσμια βίβλος της μόδας, Vogue, είχε δημοσιεύσει και ένα άρθρο, στο οποίο και πρότεινε μερικές ενδιαφέρουσες ενδυματολογικές επιλογές για να έχει στο νου της για τις επόμενες εμφανίσεις της. Για να ασχοληθεί μαζί σου η Vogue πάντως, πρέπει να είσαι άτομο που ασκεί μεγάλη επιρροή στον τομέα σου τουλάχιστον. Η παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζει το πώς φανταζόταν τότε η Vogue την Μπέτυ Μπαζιάνα (με ομολογουμένως μεγάλη φαντασία):

    peristera-baziana8

    Στην πορεία της θητείας της ως Πρώτης Κυρίας βέβαια, κάποιες αλλαγές αναπόφευκτα έγιναν. Ο θρύλος λέει πως αυτές οι αλλαγές ξεκίνησαν μετά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην αμερικάνικη πρωτεύουσα, που πήγαν αποδεχόμενοι την πρόσκληση που τους έκανε ο Barack Obama. Εκεί, η κ. Μπαζιάνα είχε επιλέξει ορθώς να ζητήσει τις συμβουλές ενός επαγγελματία στυλίστα, ο οποίος της είχε προτείνει ένα total black σύνολο που περιελάμβανε ένα απλό μαύρο φόρεμα και μαύρες γόβες. Ορθώς, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τα κάνει κανείς θάλασσα επιλέγοντας μαύρο σύνολο. Δε θέλουμε να σκεφτούμε τι επιλογές μπορεί να σκεφτόταν για την επίσκεψή της στο Λευκό Οίκο αν δεν είχε ζητήσει τις συμβουλές του στυλίστα.

    peristera-baziana4

    peristera-baziana5

    Ποικίλα σχόλια είχε εγείρει και η επιλογή της κ. Μπαζιάνα να φορέσει μαντήλα στην επίσημη επίσκεψή της στο Ιράν. Κάτι που όμως δεν μπορεί να κριθεί, τουλάχιστον στυλιστικά, μιας και οι παραδόσεις της μουσουλμανικής χώρας επιβάλλουν ιδιαίτερα αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες στις γυναίκες, τόσο για τις κατοίκους όσο και για εκείνες που απλώς επισκέπτονται τη χώρα. Θα μπορούσε βέβαια να μην είχε ακολουθήσει τον σύζυγό της στην επίσκεψή του σε μια τόσο αυστηρή κοινωνία, όπως η Ιρανική, όντας και ευαισθητοποιημένη με τα θέματα των γυναικών, όμως το έπραξε δείχνοντας παράλληλα τον σεβασμό που απαιτούσε η παρουσία της, επιλέγοντας μαντήλες σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο – σικ αναφορά στα πιστεύω της – και μωβ.

    peristera-baziana6

    peristera-baziana7

    Όσο περνάει ο καιρός και συνηθίζει το ρόλο της ως Πρώτη Κυρία της χώρας μας, η κ. Μπαζιάνα φαίνεται πως βελτιώνεται από αισθητικής άποψης. Στην πρόσφατη επίσκεψη του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην Αθήνα, η Πρώτη Κυρία συνόδευσε τον πρωθυπουργό στο δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του ισχυρού άντρα του ΟΗΕ. Εκείνο το δείπνο μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμφότεροι παρευρέθηκαν μετά των συζύγων τους φυσικά. Εκεί η κ. Μπαζιάνα επέλεξε ένα ενδιαφέρον φούξια φόρεμα που αναδείκνυε τη θηλυκότητά της. Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

    peristera-baziana9 peristera-baziana10

    peristera-baziana14

    Το κείμενο συνυπογράφουν ο Ευριπίδης Κουτσοχρήστος και η Αθηνά Λαρδή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/manolis-kapsis-amelia-anastasaki-erotas-sta-chronia-tou-mega/58381

     



    ΣΧΟΛΙΑ