• Πολιτική

    Σοκάρουν οι εικόνες στο Παρίσι: Σιδερένια κάγκελα καταπλακώνουν διαδηλωτές (video)

    • NewsRoom


    Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από το Παρίσι όπου από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης.

    Εικόνες βίας και χάους μετέδιδαν τα ξένα δίκτυα πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων».

    Η διεύθυνση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια.

    «Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των “κίτρινων γιλέκων”», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα.

    Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

    Ένα από τα πιο σοκαριστικά βίντεο που έρχονται από Γαλλία είναι αυτό από τον τραυματισμό διαδηλωτών στην Jardin des Tuileries, όταν πανύψηλα κάγκελα τα οποία τραβούσαν διαδηλωτές έπεσαν τελικά πάνω τους.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=pc4IPX9R530

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Συγκλονισμένος» ο Γάλλος πρωθυπουργός από τα επεισόδια στο Παρίσι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεδίο μάχης το Παρίσι: Φωτιές κοντά στα Ηλύσια – Έκλεισαν άρον άρον Galeries Lafayette και Printemps



    ΣΧΟΛΙΑ