• Top Stories

    Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τον «γαλάζιο» μηχανισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Σε διαρκή ετοιμότητα για προκήρυξη εκλογών ανά πάσα στιγμή θα καλέσει τους τομεάρχες της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που θα έχει σήμερα μαζί τους στις 12 το μεσημέρι. Στην Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι οι αρνητικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό, το Σκοπιανό και στην οικονομία εντείνουν την πολιτική αστάθεια, που τροφοδοτείται και από τις συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

    Υπό αυτό το πρίσμα, μετά την αρχική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα καλύψει όλη την τρέχουσα επικαιρότητα, ο λόγος θα δοθεί στους αρμοδίους τομεάρχες για την Οικονομία Χρήστο Σταϊκούρα, για το Μεταναστευτικό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και για το Σκοπιανό Γιώργο Κουμουτσάκο.

    Αναφορικά με την οικονομία, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν, κάθε μήνα, μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών και διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι επιστροφές φόρων στους πολίτες και η εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπολείπονται σημαντικά των στόχων, ενώ τα χρέη των πολιτών, κυρίως για μικρά ποσά, διογκώνονται.

    Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν διογκωθεί κατά 59% από το τέλος του 2014. Πρόκειται, υποστηρίζουν, για στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την αδιέξοδη και αναποτελεσματική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Για τη μείωση των συντάξεων επαναλαμβάνουν ότι είναι ένα μέτρο ψηφισμένο, αλλά αχρείαστο και γι’ αυτό η ΝΔ το καταψήφισε, ενώ κατέθεσε και τροπολογία για την ακύρωσή του.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν επίσης στη μεταφορά αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες ποιοι αρχαιολογικοί χώροι και ποια άλλα ακίνητα ή δημόσιοι χώροι ανά την Ελλάδα κρύβονται πίσω από τους 10.119 κωδικούς που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο.

    Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι αποτελεί βαρύτατη δυσφήμιση για τη χώρα η κίνηση της Κομισιόν να παραγγείλει στον OLAF έρευνα για πιθανή κακοδιαχείριση κονδυλίων της ΕΕ που προορίζονται για τη σίτιση προσφύγων. Τονίζουν ακόμη ότι η κατάσταση στη Μόρια αποτελεί εθνική ντροπή, γεγονός που βαρύνει ακόμη περισσότερο μια δήθεν ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη.

    Τέλος, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ασκούν κριτική στον Πάνο Καμμένο και σημειώνουν ότι μια πιθανή επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, θα φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων και θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

    Η ΝΔ, σημειώνουν πηγές από την Πειραιώς, από την πλευρά της έκανε ό,τι μπορούσε και προσθέτουν ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Αλέξη Τσίπρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για μείωση της φορολογίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση ενδυναμώνει την αυτονομία και τη διαφάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ